Schrijfster Nicolet Steemers komt later deze maand naar Hengelo.
Schrijfster Nicolet Steemers komt later deze maand naar Hengelo.

Luisteren naar bekende schrijvers

Algemeen

Ook dit jaar is er weer Schrijvers in het park. Het nieuwe seizoen begint op zondag 26 juni. In het Prins Berhardplantsoen worden literaire lezingen gehouden. Daarna kunnen de toeschouwers boeken kopen en laten signeren. Schrijvers in het park wordt georganiseerd door stichting Hengelo Leest.

HENGELO - Schrijvers in het park op zondag 26 juni begint met Charles den Tex en Nicolet Steemers. Zij gaan met elkaar in gesprek over thrillers in het algemeen en hun nieuwste boeken. Een andere gast is schrijver Marcel Möring. Hij komt zondag 17 juli naar het park in de binnenstad. “Möring wordt door journalist Theo Hakkert geïnterviewd”, meldt secretaris Remko Meddeler van Hengelo Leest. Het is daarna nog niet afgelopen. Ook in augustus en september staat het buitenevenement op de rol. “Het programma van 28 augustus en 18 september wordt binnenkort bekend gemaakt”, laat Meddeler weten. Een jaar geleden waren er ook literaire lezingen in het Prins Bernhardplantsoen. Wijlen A. L. Snijders was vorig jaar de eerste schrijver die in Hengelo op bezoek kwam. Hij liet zich interviewen, las voor uit eigen werk en ging met bezoekers in gesprek. A. L. Snijders was ruim een jaar geleden op de laatste zondag in mei in Hengelo. Dat was vlak voor zijn overlijden ruim een week later. “Literatuur dient nergens toe. Daarom is het zo belangrijk”, zei A. L. Snijders destijds. De toehoorders in het park konden er om lachen. Dit is het derde seizoen van de zomerse reeks Schrijvers in het park. “Juni is traditioneel de maand van het spannende boek. Onder het gebladerte van de rode beuk in het Prins Bernhardplantsoen gaan de schrijvers Charles den Tex en Nicolet Steemers met elkaar in gesprek.” De bezoekers hoeven niet alleen te luisteren. Ze mogen ook vragen stellen en leeservaringen uitwisselen. Den Tex was jarenlang schrijver van reclameteksten en publiceerde sinds 1995 achttien boeken, waarvan er drie zijn verfilmd. Zijn recente titels zijn Verloren vrouw en De repair club. Nicolet Steemers brak in 2009 door met de psychologische thriller Zachte heelmeesters. Ook schreef ze de romans Lichtval en Tweedracht.


Het is mogelijk om Den Tex’ en Steemers’ boeken te kopen en te laten signeren. Toegangsprijs: tien euro. Daarvoor krijgen de bezoekers ook een consumptie. Een plek reserveren kan via info@hengeloleest.nl. Er zijn vijftig stoelen beschikbaar. Van 11 tot 13 uur.

hengeloleest.nl

Vijftig zitplaatsen

‘Juni is traditioneel de maand van het spannende boek’

Stefan Wegdam

Afbeelding
Afbeelding
'Goed huis voelt als lekkere warme winterjas' 17 uur geleden
Afbeelding
Cash voor het goede doel in Winkelcentrum Hasselo! 17 uur geleden
Afbeelding
Joshua Brenet is een bijzondere back 6 jun., 13:13
Afbeelding
Buitenspeeldag in Groot Driene 6 jun., 13:12
Afbeelding
Gazon Sproeien? Gamma geeft tips 6 jun., 13:10
Afbeelding
Geniet nu ook bij Huiskes-Kokkeler in Hengelo van de betaalbare aanbiedingen van Oscar Autoverhuur 5 jun., 15:44
Afbeelding
T-shirts: je hebt er nooit genoeg van 3 jun., 11:24
Afbeelding
Samen gitaar spelen bij het kampvuur 1 jun., 12:20