Extra telefonisch spreekuur Mantelzorgers Hengelo

Heel Nederland staat op zijn kop en het zijn moeilijke tijden voor iedereen. Voor mantelzorgers die de zorg voor een naaste hebben, is het extra zwaar. De professionals van Wijkracht beseffen dat goed.

Telefonisch spreekuur
De mantelzorgondersteuners van Wijkracht kunnen nu niet op huisbezoek bij de mantelzorgers. In plaats daarvan biedt Wijkracht iedere werkdag een telefonisch spreekuur. Op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur kunnen mantelzorgers in Hengelo bellen met Wijkracht op nummer 088 945 57 22. De mantelzorgondersteuners zitten klaar om te luisteren, tips/adviezen te geven of antwoorden te geven op vragen die er zijn.

Mantelzorglijn
Naast het dagelijkse spreekuur van Wijkracht is er ook een landelijke mantelzorglijn. Hier kunnen mantelzorgers ook naartoe bellen voor een luisterend oor, advies en antwoorden. Het telefoonnummer is: 030 760 60 55. Op www.mantelzorg.nl staat ook meer informatie.

Extra zwaar
De zorg voor een naaste is nu zwaarder omdat scholen dicht zijn en ook de dagvoorzieningen de deuren gesloten houden. Veel mensen die begeleiding nodig hebben, zijn nu ook verplicht thuis. En alle zorg komt nu op de schouders van de mantelzorgers. Het rustmoment tijdens school- en/of dagopvang is er nu niet. Dat betekent veel voor de thuissituatie. Met het dagelijkse telefonische spreekuur wil Wijkracht mantelzorgers ondersteunen waar mogelijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden