<p>Francien en Bram (rechts, staand) die de ouderen uit de buurt nog een laatste maal verwelkomen in &#39;hun&#39; Kabouterhuisje. (Foto: Linda Meijer)</p>

Francien en Bram (rechts, staand) die de ouderen uit de buurt nog een laatste maal verwelkomen in 'hun' Kabouterhuisje. (Foto: Linda Meijer)

(Foto: Linda Meijer)

Het doek valt voor het Kabouterhuisje

Aan al het goede komt een eind. Zo ook het ‘Kabouterhuisje’ aan het Anjelierenpad, dat onder andere jarenlang dienst heeft gedaan als ontmoetingsplek voor eenzame ouderen.

HENGELO – Ze stammen uit de beginjaren zestig, de piepkleine (bejaarden)huisjes in de bloemenbuurt. “Het waren er in totaal 38”, vertelt Kirsten ter Halle, senior communicatieadviseur van Welbions. “Twintig zijn er recent gerenoveerd, de overige veertien, waaronder het Kabouterhuisje, worden na de zomer gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.”

Emotioneel afscheid

Wijkcomité Het Woolde, de vaste gebruiker van het Kabouterhuisje, organiseerde eind mei het laatste samenzijn, waar onder het genot van een Chinees buffet, fijne herinneringen met elkaar werden gedeeld. “Het was een geweldige middag, maar ook een emotionele middag”, aldus Francien Richmond, die samen met haar man Bram al jaren lid is van het wijkcomité. “We zijn ruim elf jaar enorm gesteund door de woningcorporatie Welbions. Eerst hebben we ons fantastisch vermaakt in de Rozenkamer, uitkijkend op de Rozenstraat en na vijf jaar kregen we het  Kabouterhuisje aan het Anjelierenpad toegewezen.”

Het wijkcomité was bijzonder ingenomen met deze ruimtes en het Kabouterhuisje was door de jaren heen altijd de centrale plek voor het organiseren van diverse leuke activiteiten. “Klopt! Onze vergaderingen vonden er plaats, verkleedpartijen en schminken voor de Sinterklaasintocht, kerstvieringen, open dagen met Monumentendag, diverse rommelmarkten. Maar de maandelijkse High Tea sprong er toch wel uit. Verschillende ouderen uit de buurt komen er al vanaf het begin!”

Maar de functie van dit buurthuisje gingen nog veel verder dan dat. “We hebben er mensen met problemen opgevangen. Personen die al tien jaar lang niet iets bijzonders beleefd hadden, verrast met een broodje gehaktbal. Wat een feest! We waren een luisterend oor voor heel veel mensen en hebben verschillende mensen blij gemaakt met kleding.”

Hoe verdrietig ook, het wijkcomité wist dat deze dag eraan zou komen. “We hebben het Kabouterhuisje in bruikleen gekregen van Welbions”, legt Francien uit. “Vanaf het begin wisten we dat dit tot aan de sloop is. Na de zomer beginnen de sloopwerkzaamheden om vervolgens ruimte te maken voor nieuwbouw. Per 1 september 2022 moet het huisje leeg zijn”, aldus een verdrietige Bram en Francien. Toch blijft het wijkcomité, met behulp van Welbions, zoeken naar een passend alternatief, maar momenteel lijkt er in de buurt geen geschikte alternatieven te zijn. “Welbions heeft al wel vast een garagebox beschikbaar gesteld, voor het tijdelijk stallen van alle inboedel en spullen; ze denken echt mee wat dat betreft. Dus mocht iemand nog iets weten in of rond de Bloemenbuurt, laat het ons weten”, besluit het echtpaar.

www.hetwoolde.nl

Linda Meijer

We zijn nog steeds op zoek naar een pas-send alternatief

Lees ook

Meer berichten