Klant leest haar eigen verhaal
Klant leest haar eigen verhaal (Foto: Marloes Sahin)

Een ontmoeting met… een serie liefdevolle karakterschetsen

Hengelo - Een ontmoeting op een Hengelo’s terras leidde tot een samenwerking tussen fotograaf Marloes Sahin uit Oldenzaal en schrijfster Rufi van Rooij uit Hengelo.

Zij maken de boekenreeks 'Een ontmoeting met...' Via de boeken ontmoet je een familie of een persoon. Boeken vol verhalen en beelden, om in te kijken, samen in te lezen, herinneringen op te halen. De beleving en het perspectief van de verteller staat centraal.

Waarom is is dit zo leuk om te vertellen?
“Iedere familie heeft verhalen. Van die verhalen die op verjaardagen worden verteld; verhalen over vroeger, die je oma wel eens vertelt. Die verhalen zeggen iets over waar je vandaan komt, wie je bent”, zegt Rufi

“Ja”, vult Marloes aan, “foto’s, of vaasjes op de kast, gedichtjes als boekenlegger; ze laten zien wat iemand belangrijk vindt. En het lijkt er op dat als iemand ouder wordt, er minder foto’s van iemand worden gemaakt. Terwijl die ‘oude koppen’ zo mooi zijn, zo karakteristiek. Het hele leven zie je erin!”

“In onze boeken willen we dat laten zien: het karakter van iemand, een familie. We spreken zelf dan ook over ‘karakterschetsen’. We maken een levendig boek waarin een aantal kenmerkende verhalen zijn opgetekend.We zoeken er foto’s bij, we maken foto’s van de personen zoals ze nu zijn. Zo worden het echte boeken om samen in te kijken, herinneringen op te halen, nog meer verhalen aan elkaar te vertellen. Maar ook boeken om te laten zien aan bv. thuiszorg of verzorgers; zij hebben zo de mogelijkheid om iemand beter te leren begrijpen.’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden