Friso Roeleveld en Sanne Droste verheugen zich op de Special Olympics.
Friso Roeleveld en Sanne Droste verheugen zich op de Special Olympics.

‘Ik deel al handtekeningen uit’

Algemeen

Nog een paar dagen en dan gaan de Special Olympics Nationale Spelen (SONS) Twente officieel van start met een grandioze openingsceremonie en atletenparade in het FBK-stadion. Kaarten kunnen gereserveerd worden op de website van de Special Olympics www.specialolympics2022.nl.

HENGELO - In het weekend van 10 tot 12 juni komen 3.000 sporters en coaches naar Twente om zich van hun beste kant te laten zien. Hengelo is ook een trotse speelstad. Hengelo heeft twee ambassadeurs: Sanne Droste en Friso Roeleveld. Deze helden gaan op het hockeyveld en de atletiekbaan de show stelen. Hoog tijd om de stemming bij deze twee hoofdrolspelers te peilen!

Heb je zin in de Special Olympics?

“Van mij mag het morgen al beginnen!” zegt Friso. “Ik verheug mij er heel erg op om veel verschillende sporters te ontmoeten. Ik heb nu een paar keer aan de Vierdaagse in Nijmegen meegedaan en volgens mij wordt het net zo gezellig.” Ook Sanne heeft heel veel zin in dit sportfestijn. “Als ambassadeur ben ik al weken bezig met de voorbereiding. Het is fijn dat het op 10 juni echt begint. Ik kijk het meeste uit naar de openingsceremonie, omdat die volgens mij net zo spectaculair wordt als de echte Olympische Spelen.”

Word je herkend in Hengelo?

Friso vertelt: “Ik sta levensgroot op de bus van de Special Olympics en het reclamebord aan de snelweg bij Odin is helemaal fantastisch. Ik krijg elke dag kippenvel van de aandacht en ik moet soms al handtekeningen uitdelen, omdat ik op straat word herkend.” Sanne wordt nog niet echt herkend. Ze vertelt: “Soms zegt er iemand: Hé, Sanne!, maar dat komt ook omdat ik mijn ambassadeursjasje aan heb met mijn naam erop. Ik schrik hier soms wel wat van, omdat ik die mensen niet ken.”

Waarom moet heel Hengelo jullie komen aanmoedigen van 10 tot 12 juni?

“Iedereen moet komen kijken en zelf ervaren hoe leuk deze Spelen zijn”, aldus een enthousiaste Sanne. “Want je krijgt nooit meer zo’n kans om zoiets mee te maken dichtbij huis! Verder wil ik nog zeggen dat alle lezers van het Hengelo’s Weekblad zaterdag naar Special TV moeten kijken: om 17.30 uur op RTV Oost (wordt elk uur herhaald). Dit is gemaakt door een crew van mensen met een beperking.” Friso sluit zich daar bij aan: “Heel Hengelo moet komen om alle unieke sporters van de Special Olympics te kunnen aanmoedigen. Deze sporters verdienen allemaal een groot applaus voor de mooie prestaties die zij in het weekend gaan leveren.”

Olympische vlam

Op woensdag 8 juni om 16.15 uur wordt de Olympische vlam aan Hengelo overhandigd. Wethouder Sport Claudio Bruggink, Friso en Sanne nemen namens Hengelo de vlam in ontvangst op het plein voor het stadhuis, bij de fonteintjes. Iedereen is welkom daarbij aanwezig te zijn. Lees het volledige interview met Friso en Sanne op www.hengelo.nl.

gemeente Hengelo

‘Iedereen moet ervaren hoe leuk deze
Spelen zijn’

Afbeelding
Een dansoptreden op Koningsdag. Foto: Remco Ditmar.
Koningsdag in centrum Hengelo met volop vertier voor jong en oud 23 apr, 14:18
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 23 apr, 14:15
Daan Rots in actie tegen Excelsior. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente bijna zeker van groepsfase Europa League 23 apr, 14:13
Liesbeth van Berkel-Vollenbroek.
'Levensverhaal schrijven' met Liesbeth van Berkel-Vollenbroek 23 apr, 14:12
Vanuit andere havens zijn de havenmeesters in Hengelo bereikbaar via onder meer marifoon en e-mail.
'Wij zijn gastheren en gastvrouw' 22 apr, 11:48
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Wim Maulany geeft weer een tweetal cursussen bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Cursussen Tai Chi Chuan en QI-gong gegeven door Wim Maulany 18 apr, 11:32
Marjon Weerink met het boek Podiumbeest. Eigen foto.
Ook dit jaar een nominatie voor boekenschrijfster Marjon Weerink 18 apr, 11:29