Training FC Twente (2019)
Training FC Twente (2019) (Foto: Carlo Vreeswijk Photography)

Trainingscomplex FC Twente wordt aangepakt

Hengelo - De gemeente Hengelo stelt 350.000 euro beschikbaar voor de noodzakelijke verbetering van de velden op het trainingscomplex van FC Twente op sportpark Veldwijk. Dat zijn FC Twente en de gemeente Hengelo overeen gekomen. De gemeente heeft dit geld al in 2017 gereserveerd voor renovatie, maar heeft eerder aangegeven deze investering alleen te willen doen als er zekerheid is dat FC Twente voor langere tijd gebruik maakt van de velden. Die zekerheid is er nu.

FC Twente gaat een tienjarige huurovereenkomst aan met de gemeente. Wel heeft de profclub de mogelijkheid om deze overeenkomst vanaf drie jaar af te kopen. Dat is voor de gemeente genoeg zekerheid om het geld beschikbaar te stellen.

Kunstgras en natuurgras
De velden van sportpark Veldwijk voldeden al langer niet aan de wensen van FC Twente. De club huurt van de gemeente exclusief één kunstgrasveld en vier natuurgrasvelden. De 3,5 ton wordt beschikbaar gesteld voor renovatie van het kunstgrasveld en de natuurgrasvelden. Daarnaast huurt FC Twente een tweede kunstgrasveld en een natuurgrasveld die gedeeld worden met SC Barbaros.

FC Twente in Hengelo
FC Twente traint sinds de eeuwwisseling op sportpark Veldwijk in Hengelo. De Hengelose sportwethouder, Claudio Bruggink, is erg blij met de aanwezigheid van de profclub in Hengelo. ‘We hebben het volste vertrouwen in de voortzetting van de langdurige samenwerking tussen FC Twente en Hengelo. Wij willen een goede faciliterende partner zijn voor FC Twente, nu en in de toekomst. Deze huurovereenkomst onderstreept dat.’

Grote renovatie
In 2008 heeft er op verzoek van FC Twente een grote renovatie van de velden op sportpark Veldwijk plaatsgevonden. Er zijn twee kunstgrasvelden en twee voetvolleyveldjes aangelegd. Daarnaast is het kunstgrasveld dat er lag omgebouwd naar natuurgras.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding