Burgemeester Sander Schelberg.
Burgemeester Sander Schelberg. (Foto: Je Leukste Foto)

Burgemeester Sander Schelberg: 'Ook in moeilijke tijden zijn we er voor elkaar'

HENGELO - Burgemeester Sander Schelberg richt zich in een brief tot alle Hengeloërs. Hij roept op om verantwoordelijkheid te nemen en ziet dat veel Hengeloërs het juiste doen. ''Ons Hengelose noaberschap gaat ons hier doorheen helpen, want ook in moeilijke tijden zijn we er voor elkaar.'' Hieronder de volledige brief.

''U heeft ongetwijfeld allemaal de toespraak van onze premier gisteren gezien. We maken een rare, wat onwerkelijke tijd door samen. Een tijd waarin we bijna dagelijks tegen situaties aanlopen waar we niet eerder mee te maken hebben gehad. De maatregelen die het kabinet zondagavond heeft aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus hebben voor ons allemaal grote gevolgen.

Aanvullend op het afblazen van grote evenementen en de oproep om zoveel mogelijk thuis te werken, worden nu ook scholen, horeca en sportgelegenheden tot 6 april gesloten. Ingrijpende maatregelen die nodig zijn om te zorgen dat de snelle verdere verspreiding van het virus wordt beperkt en onze ziekenhuizen en zorginstellingen kunnen blijven functioneren.

Ik besef mij dat de komende periode voor veel mensen moeilijk wordt. Voor kwetsbare burgers, ouderen, ouders, ondernemers en mensen in allerlei beroepen, breekt een onzekere en soms angstige tijd aan. We mogen dit alleen van u vragen omdat het nodig is om uitputting van ons zorgstelsel te voorkomen. Het is nu echt ernst, het gaat immers om onze gezondheid.

Ik hoop dat u met volledige overgave gehoor geeft aan de maatregelen die ons kabinet noodgedwongen heeft moeten nemen. Maatregelen die ook voor onze regio en onze stad hard nodig zijn. Vermijd sociaal contact; neem uw verantwoordelijkheid, geen risico. Niet iedereen is helaas doordrongen van de ernst van de zaak en van de noodzaak om verantwoordelijkheid te nemen. Vanaf nu zal zo nodig, als sluitstuk, ook handhavend kunnen worden opgetreden als alle andere middelen onvoldoende blijken. Ik ga ervan uit dat dat niet nodig zal zijn.

Gelukkig zie ik vooral veel Hengeloërs die nu juist doen wat nodig is. Die verstandig zijn en omzien naar hun naaste. Ons Hengelose noaberschap gaat ons hier doorheen helpen, want ook in moeilijke tijden zijn we er voor elkaar! Ik ben u daar zeer dankbaar voor. Bijzondere waardering ook voor mensen die werken in de zorg en bij de overige hulpdiensten, die onder soms zware omstandigheden nog steeds voor u klaarstaan; hun inzet grenst aan heldenmoed.

Ik kan me voorstellen dat u veel vragen heeft. Voor antwoord op de meest gestelde vragen kunt u het beste kijken op de websites www.rivm.nl of www.ggdtwente.nl. Staat uw vraag hier niet tussen? Bel dan het landelijke publieksnummer 0800-1351. We proberen ook vanuit de gemeente u zo goed mogelijk te informeren. Kijkt u daarvoor op www.hengelo.nl/corona.
De gemeente richt zich nu uiteraard eerst op de vitale processen die doorgang moeten vinden in de stad. Daar gaat onze aandacht naar uit. Kom dus alleen met zaken bij de gemeente die op dit moment echt nodig zijn. De balies van de gemeente blijven vooralsnog open, maar langskomen is alleen mogelijk op afspraak.

Ik wens u sterkte de komende tijd, pas goed op elkaar. En nogmaals, neem verantwoordelijkheid, geen risico. Ik ben ervan overtuigd dat we ons er samen doorheen zullen slaan!''

Sander Schelberg
Burgemeester

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden