Coronavirus.
Coronavirus. (Foto: Pixabay)

Veel afgelastingen vanwege coronavirus

Hengelo - Vanwege het heersende coronavirus zijn tal van activiteiten en evenementen in en rond Hengelo afgelast. Hierbij een lijst van de gemelde afgelastingen.

Open dag crematorium uitgesteld
De oorspronkelijk op 28 maart geplande open dag van het vernieuwde crematorium in Enschede is in verband met het coronavirus uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Gezien de ontwikkelingen rond het coronavirus heeft Crematoria Twente ook maatregelen getroffen. Conform de richtlijnen van het RIVM en de richtlijnen van de brancheverenigingen van Uitvaartondernemingen, begraafplaatsen en crematoria is besloten om vanaf zaterdag 14 maart niet meer dan 100 personen bij een plechtigheid toe te laten. Deze richtlijn geldt tot en met 31 maart. Mochten er landelijk wijzigen zijn waardoor deze richtlijn aangepast moet worden dan wordt dit gemeld op de website. 

Bibliotheek
Vanwege het coronavirus annuleert de Bibliotheek Hengelo alle activiteiten, cursussen en spreekuren t/m 31 maart. De Bibliotheek zelf blijft vooralsnog open, waarbij de dienstverlening zoveel mogelijk via zelfservice verloopt. Vooralsnog gaan ook de verbouwingswerkzaamheden door. De Bibliotheek vraagt mensen die verkouden zijn, hoesten of koorts hebben niet naar de Bibliotheek te komen. De maatregelen gelden in ieder geval tot en met 31 maart en worden aangepast indien de situatie verandert.

Museum Hengelo
Vanwege met het coronavirus is Museum Hengelo per direct voor onbepaalde tijd gesloten voor bezoekers. Ook de geplande activiteiten gaan niet door.

Wijkpunt Thiems Inn
Om haar kwetsbare gasten te beschermen heeft Wijksteunpunt Thiems Inn de moeilijke beslissing moeten nemen om per direct alle activiteiten tot nader orde op te schorten. Dit houdt in dat alle activiteiten, waaronder ook de maaltijden zijn afgelast. De medewerkers blijven wel dagelijks aanwezig en zullen telefonisch contact houden met hun gasten. Het blijft voorlopig ook mogelijk om even binnen te lopen voor vragen of advies. Voorwaarde is wel dat bezoekers geen verkoudheidsklachten, koorts of klachten met de luchtwegen hebben. Wilt u een van de medewerkers spreken dan kunt u op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur bellen met ( 074) 2453587.

Vergadering KBO
In verband met het coronavirus is de algemene ledenvergadering van KBO afdeling Hengelo in de Klokstee van 26 maart opgeschort tot nader te bepalende datum.

Alzheimer Café
In tegenstelling tot eerdere berichten is er op 31 maart geen Alzheimer Café Hengelo, dit in verband met het Coronavirus. Zodra het Alzheimer Cafe weer open kan, wordt berichtgeving hierover verspreid.

Landschap Overijssel
Landschap Overijssel annuleert alle activiteiten, excursies en cursussen in verband met het coronavirus. Ook zijn de bezoekerscentra, kantoren en gereedschapsdepots gesloten en werken er tijdelijk geen vrijwilligers in onze terreinen. Ook adviseert zij alle groene vrijwilligers om de komende tijd niet in groepsverband te werken. www.landschapoverijssel.nl/organisatie/onze-mensen

Ribs & Blues 2020
De aangescherpte overheidsmaatregelen om het Corona virus in te dammen, die vooralsnog gelden tot 1 juni, zijn duidelijk: Ribs & Blues 2020 gaat niet door net als heel veel andere evenementen.

BAM! Festival
De afgelopen tijd hebben wij als BAM! Organisatie het nieuws over het coronavirus nauwlettend in de gaten gehouden. Maandag 23 maart werden nieuwe maatregelen door onze overheid afgekondigd, waaronder een verbod op evenementen tot 1 juni. Het BAM! Festival zou plaats hebben op 30 mei, helaas betekent dit dat het BAM! Festival dit jaar niet door zal gaan. Het festival is nu verplaatst naar 29 mei 2021.

Korenfestival Amusing Hengelo
De organisatie voelt zich verantwoordelijk en annuleert de 15e editie. Hoe spijtig ook, maar gegeven de omstandigheden is het niet verantwoord op de 1e zaterdag in juni, de 15e editie van Korenfestival Amusing Hengelo door te laten gaan. Daarom heeft Stichting Vocale Promotie Hengelo, de organisatie, besloten het festival voor dit jaar te annuleren. “Hoe zeer het ons ook spijt, maar de gezondheid van alle deelnemers en bezoekers vinden wij belangrijker”, aldus de organisatie. Zoals zoveel organisaties van evenementen en bijeenkomsten heeft ook de organisatie van het korenfestival de afgelopen weken veel nagedacht over een eventuele annulering; Kan of mag het wel doorgaan?; Wat zijn de gevolgen, organisatorisch maar ook financieel? Door nu te annuleren, ondanks dat nog niet duidelijk is of de maatregelen nog meer worden versterkt of misschien wel afgezwakt probeert de organisatie de schade zoveel mogelijk te beperken. De 15e editie staat nu gepland op zaterdag 5 juni 2021. Nu afgelasten geeft bovendien duidelijkheid voor de deelnemende koren. De organisatie kan zich niet voorstellen dat, mochten de maatregelen worden afgezwakt, een evenement met meer dan 10.000 deelnemers/bezoekers dan al weer wordt toegestaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden