Groencentrum Alwies Ottenschot blijft, met het hovenierswerk wordt gestopt.
Groencentrum Alwies Ottenschot blijft, met het hovenierswerk wordt gestopt. Foto: Rond Haaksbergen

Alwies Ottenschot richt zich volledig op Groencentrum

Algemeen

Alwies Ottenschot stopt met het hovenierswerk en richt zich helemaal op het Groencentrum. Ottenschot kampt met een tekort aan vakbekwame hoveniermedewerkers. “We gaan daarom alleen verder met ons Groencentrum Alwies Ottenschot”, zegt de ondernemer, die met zijn bedrijf is gevestigd aan de Goorsestraat 259A. 

SINT ISIDORUSHOEVE – “Het was een erg moeilijke keuze te stoppen met het hoveniersbedrijf. Maar er is een groot tekort aan goede vakbekwame medewerkers. Ook vertrekken medewerkers, die op een bepaald moment het vak fysiek en mentaal niet meer aankunnen. Instroom van jongens is er niet. Dan kom je op het punt dat je keuzes moet maken”, aldus Ottenschot. Zicht op bedrijfsopvolging of bedrijfsovername is er evenmin. “Het tekort aan goed en gemotiveerd vakpersoneel is niet alleen in de hoveniersbranche een probleem, maar in alle beroepen waar je met de handen moet werken.”

“Met ons Groencentrum zijn we sterk onderscheidend ten opzichte van de grote tuincentra in de regio. Bij die grote tuincentra is het veelal 80% accessoires en 20% planten. Bij ons is het juist 100% planten, bomen en wat daar nauw mee samenhangt. Dit alles presenteren we op een dusdanige manier dat bezoekers gelijk geïnspireerd raken door de fraaie combinaties in de uitstalling. We krijgen vaak lovende reacties. We willen er zijn voor bezoekers, die graag op een rustige en ongedwongen manier persoonlijk op een vakkundige manier geholpen willen worden.” Met het Groencentrum Alwies Ottenschot gaat het goed. “We zijn de laatste jaren alleen maar gegroeid. Ook tuinliefhebbers elders uit Twente en de Achterhoek weten ons te vinden. Iedereen is dagelijks van harte welkom in ons groencentrum. Naast de directe verkoop kunnen particulieren bij ons een compleet beplantingsplan laten maken. Het bezorgen en eventueel inplanten is ook geen probleem.” Het is eveneens mogelijk met een tuinarchitect over de tuinwensen te overleggen. “Ook blijven we dealer van kunstgras en hebben we een bestratingsplein met onder meer tegels en muur- en borderelementen.”


Groencentrum
Alwies Ottenschot
Goorsestraat 259A
7482 CH Haaksbergen
E: info@alwiesottenschot.nl
T: (074) 3575777

alwiesottenschot.nl

Ivar Homma (links) en Bas oude Luttikhuis
Nieuw tijdperk voor Oude Luttikhuis 4 uur geleden
Peter van Lange.
'Zin in levensbeschouwing' met Peter van Lange op 10 april 26 mrt, 14:32
Afbeelding
Paasshow bij Zuithof 26 mrt, 14:30
Patricia van Deutekom presenteert haar twee meest recente werken; het duet étude des hommes en kwartet Unman. Foto: Martijn Kappers
Homme: een indrukwekkende double-bill van LAVA Collective 26 mrt, 14:28
Afbeelding
Palmpasen! 26 mrt, 14:27
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 26 mrt, 11:48
Het Sideways BMX Racing Team. Eigen foto.
Op jacht naar veel finalerondes 22 mrt, 12:31
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:54