Presentator Erik Dijkstra en atleet Gregory Sedoc zullen dit jaar de grande openingsshow in goede banen leiden. (Foto Emiel Muijderman)
Presentator Erik Dijkstra en atleet Gregory Sedoc zullen dit jaar de grande openingsshow in goede banen leiden. (Foto Emiel Muijderman) Foto: Emiel Muijderman

Special Olympics groots evenement

Algemeen

Nog maar drie weekjes te gaan en dan maken ruim 3.000 sporters en coaches die gaan deelnemen aan de Special Olympics Nationale Spelen Twente (10-12 juni 2022) hun entree in het fameuze FBK-Stadion. 

HENGELO – Special Olympics Nederland is dé sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium dat hun meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.

Vrijdag 10 juni 2022 is het atletiekstadion de plek waar de ceremoniële openingsceremonie- en parade gaat plaatsvinden. Een mix van Twentse én Nederlandse aansprekende namen zijn samengevoegd in een programma dat moet uitmunten tot een indrukwekkende ceremonie. De eerste namen worden alvast aangekondigd door de organisatie. De komende periode worden nog meer prominente gasten bekendgemaakt. Er wordt een uitverkocht huis verwacht, maar er zijn momenteel nog enkele kaarten verkrijgbaar. Liefhebbers die dit unieke openingsfestijn niet willen missen kunnen nog tickets bestellen, zolang de voorraad strekt

Het 2,5 uur durende programma, belooft een aaneenschakeling van kippenvelmomenten op te leveren. Op de schouders van presentator Erik Dijkstra en Olympisch atleet Gregory Sedoc rust de belangrijke taak om de grande openingsshow groots en meeslepend in goede banen te leiden. Voor Dijkstra is Twente vertrouwd grondgebied. Dijkstra is geboren in Losser en opgegroeid in Glanerbrug. Voor Gregory Sedoc is het FBK-Stadion bekend terrein, waarin hij menig record heeft weten neer te zetten als hordespecialist. Na drie Olympiades heeft hij zijn loopbaan opgevolgd bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij bevlogen analist bij de NOS en werkzaam bij de politie.

De Special Olympics-hymne ‘Altijd een Winnaar’ gaat de atletenparade inleiden. Het moment dat alle 3.000 sporters en coaches paraderen over de sintelbaan. Het nummer dat speciaal voor dit evenement werd geschreven, is gecomponeerd en gezongen door Edwin van Hoevelaak. Hij liet zich inspireren op de letterlijke uitspraken van Special Olympics ambassadeurs Wessel, Marjolijn, Maartje, Laxmi en Teun. Een nummer dat gaat over winnaars, meedoen en nooit opgeven. Van Hoevelaak is een bekende producent uit Holten en heeft al vele nummers geschreven voor onder andere Nick en Simon, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en André Hazes jr. Al veel tickets zijn vergeven aan familieleden van de sporters, vrijwilligers en sponsoren. De resterende tribuneplaatsen worden in de verkoop aangeboden. Op de website kunnen de tickets voor € 5,- per ticket besteld worden.

www.specialolympic2022.nl

Linda Meijer

Sportfeest voor mensen met een verstandelijke beperking

www.lindameijer.nl
Ivar Homma (links) en Bas oude Luttikhuis
Nieuw tijdperk voor Oude Luttikhuis 4 uur geleden
Peter van Lange.
'Zin in levensbeschouwing' met Peter van Lange op 10 april 26 mrt, 14:32
Afbeelding
Paasshow bij Zuithof 26 mrt, 14:30
Patricia van Deutekom presenteert haar twee meest recente werken; het duet étude des hommes en kwartet Unman. Foto: Martijn Kappers
Homme: een indrukwekkende double-bill van LAVA Collective 26 mrt, 14:28
Afbeelding
Palmpasen! 26 mrt, 14:27
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 26 mrt, 11:48
Het Sideways BMX Racing Team. Eigen foto.
Op jacht naar veel finalerondes 22 mrt, 12:31
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:54