Oud-wielrenner Rob Harmeling is één van de gasten.
Oud-wielrenner Rob Harmeling is één van de gasten.

‘Special Tv is nu al een groot succes...’

Algemeen

RTV Oost zond zaterdag 7 mei de eerste aflevering van Special Tv brengt NEWS uit. En als we de eerste grote gasten mogen geloven dan is het nu al een groot succes.

Almelo - ‘Wat vind ik het een prachtig liefdevol programma en wat heb ik genoten van deze speciale mensen!’

Feestzanger John de Bever zat helemaal op z’n gemak in de visagie; met name omdat Flying Birds fluitist Paul hem daar al muzikaal begeleidde.
John schrok ook niet van de vraag van Talkshowhost Keizer of de manier waarop John de Bever zingt wel topsport is?! John zweet namelijk nooit. John de Bever was wel onder de indruk van Special Tv. ‘Dit komt nog op de landelijke tv!’ 

‘Plattelandelijke tv’

RTV Oost is plattelandelijke tv en dat is ook goed. Maar John de Bever heeft natuurlijk wel gelijk, want hij had z’n eigen tv-crew meegenomen. John de Bever is namelijk bezig met een real life soap voor RTL 5 en natuurlijk is daar aandacht voor Special Tv.

De andere gast, gouden Olympiër en ruiter Jeroen Dubbeldam, is al even enthousiast. ‘Ik ben heel blij, dat ik bij de ‘geboorte’ van een heel mooi programma te gast mocht zijn.’

Talkshowhost VandenBrink en Jeroen Dubbeldam hadden gelijk een klik. VandenBrink heeft haar vragen vertaald in foto’s. De eerste foto van een ruiter die van z’n paard valt, bracht in beeld wat ze allebei al hadden ervaren. Jeroen Dubbeldam had z’n arm in een mitella, vanwege een schouderblessure door een val.
VandenBrink kon hem vertellen dat zij ook ooit van haar paard ‘Speedy’ was gevallen en een gekneusde rug had.

Huisorkest

De Talkshow, met prachtige reportages van het hele Special Tv-team, werd afgesloten door The Flying Birds, het huisorkest. Deze band had de grootste hit van John de Bever ingestudeerd en het klonk geweldig. Niet in de laatste plaats door de muzikale bijdrage van Michel de Leest, één van de Specials.

John vertrok snel naar een volgend optreden, maar Jeroen Dubbeldam bleef lang nog hangen. Hij raakte niet uitgepraat met het Special Tv team (of was het andersom?). ‘Jullie hebben iets heel moois neergezet. Daar mogen jullie trots op zijn.’

En dat is het het Special Tv team; de duo’s zijn al weer bezig met de opnames van aflevering 2. Zo gaat het NEWS-duo Adrie en Marcel weer achter het nieuws aan over de Special Olympics en het Entertainment-duo Michel en Edwin is onderweg naar de Hemelvaartsfeesten in Sint Isidorishoeve.
We zijn benieuwd naar de reportage van het Sport-duo Kelly en Raimond en wat het weer wordt wordt weer geschilderd door het Weer-duo Sharon en Remco. De gasten zijn dan: Koning der Piraten Jannes en Olympische gouden en bronzen schaatstweeling Michel en Ronald Mulder.

Special Tv: elke zaterdag om 17.30 uur en elk volgend uur bij RTV Oost (kijk ook op YouTube).

door Willie Oosterhuis

‘jullie
hebben iets
heel moois
neergezet’

Afbeelding
Afbeelding
'Goed huis voelt als lekkere warme winterjas' 15 uur geleden
Afbeelding
Cash voor het goede doel in Winkelcentrum Hasselo! 15 uur geleden
Afbeelding
Joshua Brenet is een bijzondere back 6 jun., 13:13
Afbeelding
Buitenspeeldag in Groot Driene 6 jun., 13:12
Afbeelding
Gazon Sproeien? Gamma geeft tips 6 jun., 13:10
Afbeelding
Geniet nu ook bij Huiskes-Kokkeler in Hengelo van de betaalbare aanbiedingen van Oscar Autoverhuur 5 jun., 15:44
Afbeelding
T-shirts: je hebt er nooit genoeg van 3 jun., 11:24
Afbeelding
Samen gitaar spelen bij het kampvuur 1 jun., 12:20