Reuring in de stad. Foto: Gert Kampjes.
Reuring in de stad. Foto: Gert Kampjes.

Veel vertier komend weekeinde in Hengelo

Algemeen

Komend weekend is er weer genoeg te doen in Hengelo. Breng een bezoekje aan de rommel- en platenmarkt, in de binnenstad ga je even terug in de tijd of bezoek de watermolen.

HENGELO - Op zaterdag 14 mei ga je in het centrum van Hengelo even terug in de stad tijdens ‘Reuring in de Stad’. Proef, ruik en beleef het leven van vroeger op het Twentse land. Oude ambachten, koetsen, zang en dans uit verschillende perioden, een boerenbruiloft, figuranten in 100 jaar oude historische kleding en nog heel veel meer zie je tijdens Reuring in de Stad. Geniet van een kopje koffie met gebak, op een van de sfeervolle terrassen terwijl de kinderen zich vermaken met spelletjes uit die goede oude tijd. Zo zijn er oude kinderspelen als hinkelen, hoepelen, hoefijzer gooien, touwtje springen en zaklopen. Foto: Gert Kampjes. 

Rommel- en platenmarkt

Muziekvereniging Eendracht-Excelsior houdt zaterdag 14 mei een rommel- en platenmarkt in clubgebouw De Speeldoos. Tussen 9 en 12 uur kun je struinen tussen de spullen.

Open zondag bij Oeler watermolen

Zondag 15 mei is de watermolen in Oele weer geopend voor publiek. De eeuwenoude watermolen geeft de bezoeker een goed inzicht in de techniek van onze voorouders. En er is meer: Cultuurpodium Houtmaat is weer begonnen, de Heemtuin houdt een open zondag of laat je spullen repareren tijdens het Repair Café. Op de site vind je een overzicht van alle evenementen.

www.uitinhengelo.nl

Hengelo Promotie

Afbeelding
'Goed huis voelt als lekkere warme winterjas' 16 uur geleden
Afbeelding
Cash voor het goede doel in Winkelcentrum Hasselo! 16 uur geleden
Afbeelding
Joshua Brenet is een bijzondere back 6 jun., 13:13
Afbeelding
Buitenspeeldag in Groot Driene 6 jun., 13:12
Afbeelding
Gazon Sproeien? Gamma geeft tips 6 jun., 13:10
Afbeelding
Geniet nu ook bij Huiskes-Kokkeler in Hengelo van de betaalbare aanbiedingen van Oscar Autoverhuur 5 jun., 15:44
Afbeelding
T-shirts: je hebt er nooit genoeg van 3 jun., 11:24
Afbeelding
Samen gitaar spelen bij het kampvuur 1 jun., 12:20