Genoeg spullen te koop bij muziekvereniging Eendracht-Excelsior.
Genoeg spullen te koop bij muziekvereniging Eendracht-Excelsior.

Op koopjesjacht in De Speeldoos

Algemeen

Muziekvereniging Eendracht-Excelsior houdt zaterdagmorgen 14 mei een rommel- en platenmarkt in clubgebouw De Speeldoos aan de Steenbokstraat 217. De Hengelose muziekvereniging is blij dat er weer een rommel- en platenmarkt gehouden kan worden. Die brengt immers geld in het laatje. Inwoners van Hengelo alleraardigste spullen op de kop tikken. 

HENGELO - Er zal een enorm aanbod zijn komende zaterdag in De Speeldoos. “De opslag staat aardig vol”, laat Annette van der Zande namens de organisatie van Eendracht-Excelsior weten. De volle opslag kan niet los van corona worden gezien. Want de afgelopen twee jaar kon de rommel- en plantenmarkt niet doorgaan. “We zijn erg blij dat we eindelijk weer een rommelmarkt kunnen houden. Die inkomsten hebben we node gemist de afgelopen jaren”, aldus Van der Zande. De rommel- en platenmarkt wordt georganiseerd door de zogeheten Werkgroep’75 van Eendracht-Excelsior. Deze werkgroep zorgt al jarenlang voor de organisatie van de rommel- en platenmarkt van deze vereniging. Dat gebeurt een paar keer per jaar. “Met grote interesse en enthousiasme van bezoekers en vrijwilligers”, laat de organisatie weten. Maar de laatste jaren ging er een streep door. “Helaas konden de rommel- en platenmarkten de afgelopen twee jaar door de coronabeperkingen niet doorgaan. Werkgroep ‘75 is daarom erg blij dat het nu wel weer mogelijk is.” Alle spullen en platen zijn binnen te koop. Buiten is er niets uitgestald. “Dus er is geen hinder van eventuele slechte weersomstandigheden. Alles wordt netjes gesorteerd uitgestald.” De verkoopprijzen zijn volgens de organisatie ‘alleszins redelijk’ te noemen. Het aanbod komende zaterdag in De Speeldoos is groot. Er is onder meer speelgoed, kleding, computerbenodigdheden, verlichting, elektronica, huishoudelijke artikelen en boeken.

De rommelmarkt zaterdag 14 mei is van 9 tot 12 uur. De Speeldoos, Steenbokstraat 217, Hengelo.

eendrachtexcelsior.nl

“Vinyl wint de afgelopen jaren weer fors aan populariteit. Waar eerder de iPod en Spotify leken te domineren, is er toch weer een groeiende interesse in de mooie warme klanken van een echte vinylplaat. De liefhebbers kennen het gevoel van deze unieke sound. Wie op zoek is naar een specifieke plaat of graag rond wil snuffelen, komt zeker aan zijn of haar trekken. Er is namelijk een zeer ruim aanbod van vinyl”, aldus de organisatie van de rommel- en platenmarkt.

‘Ruim aanbod van vinyl’

‘Die inkomsten hebben we node gemist de afgelopen jaren’

Stefan Wegdam

Afbeelding
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 17 uur geleden
Wim Maulany geeft weer een tweetal cursussen bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Cursussen Tai Chi Chuan en QI-gong gegeven door Wim Maulany 18 apr, 11:32
Marjon Weerink met het boek Podiumbeest. Eigen foto.
Ook dit jaar een nominatie voor boekenschrijfster Marjon Weerink 18 apr, 11:29
Wilhelmina Bakkenes tijdens de opening van de expositie bij de Möllerwerf (foto: Gertjan Versteeg).
Leven omarmen en met kleur verdergaan 18 apr, 11:28
Kinsaini Ong-A-Fat, ouderling Holy Ghost Revival Chapel Hengelo.
Holy Ghost Revival Chapel Hengelo opent nieuwe kerk 16 apr, 14:13
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 16 apr, 14:11
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 16 apr, 14:09
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 14:07