<p>De voormalige scooterwinkel werd omgetoverd tot een waar paradijs voor de stoffenliefhebber. Kom ook eens langs voor een uitgebreide kennismaking!</p>

De voormalige scooterwinkel werd omgetoverd tot een waar paradijs voor de stoffenliefhebber. Kom ook eens langs voor een uitgebreide kennismaking!

(Foto: )

Geslaagd eerste jaar Dekkers Stoffen

Wie rondkijkt in de Nederlandse kledingwinkel krijgt al snel een saai beeld van hoe we ons kleden: we kiezen praktisch, functioneel, niet heel spannende mode. En wanneer je op zoek gaat naar mode die wél precies bij je past, kan de zoektocht vruchteloos zijn. Zelf kleding maken is dan een logische maar uitdagende stap. De basis voor ieder kledingstuk zijn mooie, kwalitatief goede stoffen en een uitstekend advies. Dekkers Stoffen in Hengelo laat iedereen graag eens kennismaken met de spannender kant van mode!

HENGELO - Jenny Knol is de eigenaresse van Dekkers Stoffen. Zij heeft een rijke ervaring binnen de stoffenbranche. Haar ouders hadden een stoffenwinkel aan de Richtersweg in Enschede. In 2008 opende zij een eigen webshop; via www.dekkersstoffen.nl werden de producten naar binnen- en buitenland gestuurd. Een succesvolle insteek; het magazijn in Borne werd uiteindelijk te klein en het idee ontstond om een echte winkel te openen. Met meer ruimte voor het brede assortiment en gelegenheid om mensen de producten écht te laten ervaren.

Afgelopen jaar opende zij haar winkel aan de Oude Postweg 47; een voormalige scooterwinkel die al een tijdje leeg stond. Met het nodige werk werden de winkel en werkplaats omgetoverd tot een paradijs voor de liefhebber die handig is met naald en draad. Over het assortiment stoffen kun je een boek schrijven gezien de diversiteit aan soorten, maten en kleuren. Voor elke toepassing zijn passende materialen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan stoffen voor babyspullen zoals omslagdoeken, boxpakjes en babynestjes, badstoffen, wafelstoffen en tricotstoffen. Het assortiment wisselt daarnaast ook steeds, afhankelijk van het seizoen én de nieuwste trends. Zo zijn retro-stoffen erg populair, maar ook leuke felle tinten.

Het eerste jaar met de fysieke winkel was uiteraard een uitdaging, ook gezien de pandemie. Toch kijkt Jenny met tevredenheid terug. De nodige vaste klanten bezoeken inmiddels de winkel voor goed advies en om de spullen in het echt te zien. Zo weet je immers precies wát je koopt. Zelfs vanuit Duitsland zijn er geregeld klanten. Nog lang niet iedereen weet dat er in Hengelo tegenwoordig een stoffenspecialist zit, dus Jenny hoopt dat ook vooral zij toch eens de stoute schoenen aantrekken om eens kennis te komen maken. Uiteraard ten overvloede: óók de jongens en heren zijn hierbij van harte welkom!

Leuk is dat zeker ook de jongere generatie het zelf kleding maken weer ontdekt heeft; zij zijn op zoek naar iets wat écht past bij hun persoonlijkheid. Niet de goedkope ‘fast fashion’ wegwerpkleding die in de winkel hangt; maar een mooi en duurzaam kledingstuk dat helemaal hun stijl is. Via Instagram en Pinterest raken ze geïnteresseerd om zelf kleding te maken. Niet zelden komen oma’s en kleindochters binnen om spullen te kopen. Zelf kleding maken sloeg wellicht een generatie over, maar het lijkt zeker weer populair te worden.

Dat Dekkers Stoffen daarom fanatiek gebruik maakt van Facebook en Instagram is geen verrassing: dit zijn ideale plekken om mensen de nieuwste trends op stoffengebied te tonen, evenals de vele leuke items die hiermee gemaakt zijn. Wie graag zelf kleding wil maken maar nog niet echt vaardig is, kan ook deelnemen aan naailessen. Zo houdt men geregeld de cursus zelf kleding maken, waarbij zowel beginners als gevorderden aan de slag gaan onder leiding van een ervaren coupeuse.

Dekkers Stoffen, Oude Postweg 47 in Hengelo, met de ingang aan de Koekoekweg. Open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. Kijk ook op: www.dekkersstoffen.nl Op Facebook: Dekkers Stoffen. Instagram: Dekkersstoffen

Meer berichten