yes tech careers
yes tech careers (Foto: PR)

'Werkplezier staat altijd op één' bij yes tech careers

Een technisch detacheringsbureau waar je direct een vast contract krijgt, waar je begeleid wordt en waar werkplezier en toekomst gerichte ontwikkeling op de eerste plaats staat. Met dit idee beginnen John Hutten (32) en Robert Zweers (33) yes tech careers. “Wij willen technische professionals en onze opdrachtgevers de eerste stap laten zetten richting de toekomst en zorgen dat zij elke dag met plezier naar hun werk gaan.” Na de nodige ervaring opgedaan te hebben in de technische arbeidsbemiddeling, starten de vrienden 2 maart eindelijk hun eigen bedrijf.

Het koren, niet het kaf
De mannen richten zich vooral op technische professionals vanaf HBO werk- en denkniveau. “Wij helpen professionals met hun eerste stap of vervolgstap in hun carrière. Wij geven ze direct de zekerheid van een vast contract en doen er vervolgens alles aan om hen met plezier naar hun werk te laten gaan en ze verder te ontwikkelen, gericht op de toekomst. Hiermee is de professional niet alleen vandaag van waarde, maar ook voor de toekomst. Hierin onderscheidt yes tech careers zich van andere bureaus volgens John. “Er zijn tegenwoordig veel traditionele technische detacheringsbureaus.” Robert vult aan: “Wij willen werken met mensen, niet via mensen. Wij zorgen ervoor dat door middel van werkplezier en toekomstgerichte ontwikkeling ‘yes momenten worden gecreëerd’. Voor onze werknemers, de bedrijven waar ze gedetacheerd worden én onszelf. Dat maakt ons het koren, niet het kaf.”

20 jaar ervaring in de technische arbeidsbemiddeling
Robert en John kennen elkaar al sinds de eerste klas van de middelbare school en eigenlijk stond het van jongs af aan al vast dat zij ondernemer zouden worden. Toch ontstond de ambitie om samen deze stap te zetten pas toen zij allebei bij dezelfde technisch detacheerder werkten. “We weten ondertussen precies wat we aan elkaar hebben en op een gegeven moment zeiden we tegen elkaar: Als we dit gaan doen, doen we het samen.”

Bij hun vorige werkgever leerden John en Robert op verschillende vlakken alles over het detacheren van technische professionals, interne bedrijfsvoering en ontwikkeling van mensen. John groeide door tot regiodirecteur en Robert tot operationeel manager. Samen komen zij tot 20 jaar ervaring in de technische arbeidsbemiddeling. Volgens John hebben zij daardoor: “De juiste kennis en vaardigheden waarmee ze kunnen vertrouwen op hun gevoel.” Door nu een eigen bedrijf te starten, verandert er iets heel belangrijks benadrukt Robert. “Nu kunnen we die kennis, vaardigheden en dat gevoel inzetten om onze eigen koers te bepalen. Hoe vet is dat!” John vult aan ‘’om een succesvol bedrijf te worden en te blijven en onze visie te blijven volgen is het belangrijk dat wij onszelf ook blijven ontwikkelen gericht op de toekomst’’

De technische sector is constant in beweging
De veranderingen binnen de technische sector vragen nieuwe vaardigheden van technische professionals, dit blijkt uit een onderzoek die is gedaan bij 200 managers die werkzaam zijn binnen de maak- en procesindustrie.

Hier speelt yes tech careers op in. Daarom volgt elke technische professional een ontwikkelprogramma waarbij zij gemiddeld 1 keer per 4 weken gedurende een jaar uit het werkveld worden gehaald. “We focussen ons hierbij op vaardigheden/competenties die de toekomst van ze vraagt. Zo creëren we professionals die niet alleen nu van waarde zijn, maar ook voor de toekomst.” Na het ontwikkelprogramma kan de professional door de opdrachtgever overgenomen worden of in dienst blijven bij yes tech careers.

Hoewel de ambitie is om ooit uit te groeien tot een landelijk bureau, richt yes tech careers zich voorlopig op Noordoost Nederland. De eerste gesprekken omtrent het ontwikkelprogramma met een Hogeschool in de regio is gestart en aan enthousiasme geen gebrek. “We kunnen niet wachten om te beginnen en te zorgen dat de professionals met plezier naar hun werk gaan en hun verder te ontwikkelen als future-proof tech professional.

Wil je meer weten over yes tech careers? Of ben je klaar voor de volgende stap in je carrière als technisch professional? Kijk dan op: www.yestechcareers.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding