Barend Wweegink
Barend Wweegink (Foto: Hielco Kuipers fotografie Leiden)

Oud-Hengeloër zondagavond in Waterstaatkerk

Hengelo - Aanstaande zondagavond 1 maart is ds. Barend Weegink uit Katwijk voorganger in de protestantse dienst in de Waterstaatskerk aan de Deldenerstraat in Hengelo.

''Voor het eerst van mijn leven dat ik op deze plaats een dienst leid'', meldt de predikant. Het kerkgebouw is na meer dan vier decennia buiten gebruik te zijn geweest vorig jaar weer de centrale vierplek van de Protestantse Gemeente in Hengelo geworden. Weegink werd er gedoopt en kerkte er met zijn familie.''Als jongen hielp ik er de koster en luidde er de klokken.''  

Na zijn theologiestudie werd hij predikant in Beerzerveld, Heerde, Steenwijk en Katwijk en momenteel doet hij interim-werk in Scheveningen. In de avonddiensten die om zeven uur beginnen is wekelijks een gastvoorganger, uitgaande van de hervormd-gereformeerde groepering. Het is de eerste zondag van de veertigdagentijd voor Pasen en het onderwerp gaat over de tempel waar Jezus naar toeging. Na afloop van de dienst is er koffiedrinken voor vaste en toevallige kerkbezoekers.    

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden