<p>By Jan Marc viert deze week het 5-jarig jubileum. De herenmodezaak verwelkomt ook graag mannen die er nog niet eerder zijn geweest.</p>

By Jan Marc viert deze week het 5-jarig jubileum. De herenmodezaak verwelkomt ook graag mannen die er nog niet eerder zijn geweest.

(Foto: )

By Jan Marc viert 5-jarig jubileum

Herenmodewinkel By Jan Marc viert deze week het 5-jarig bestaan. De afgelopen jaren waren mooi maar uitdagend voor de winkel. Het vinden van een eigen gezicht, het opbouwen van een vaste klantenkring, de uitdagingen in de pandemie... ga er maar aanstaan. Toch kijkt eigenaar Jan Marc ter Steege met tevredenheid terug op de afgelopen tijd.

HENGELO - By Jan Marc heeft een geschiedenis die wellicht niet bij iedereen bekend is. Aanvankelijk opende Ter Steege zijn winkel onder de vlag van modemerk McGregor. Toen het merk failliet ging koos hij ervoor om uiteindelijk door te gaan onder zijn eigen naam. By Jan Marc opende in maart 2018 zijn deuren. Een nieuwe naam, een nieuwe collectie maar met de vertrouwde service die de klanten gewend waren van het team.

De coronapandemie bracht wederom uitdagingen met zich mee; door de lockdowns kon de winkel immers niet de service en belevenis bieden die klanten gewend waren. Ook hier toonde Jan Marc en zijn team creativiteit en veerkracht: het winkelpand werd verruild voor een marktkraam, aangezien dit wel toegestaan was. Zo konden klanten toch nog geholpen worden binnen de geldende regels.

Gelukkig keren we inmiddels weer terug naar het oude normaal; de vaste klanten weten de winkel weer te vinden én er komen hopelijk de komende tijd ook weer veel nieuwe klanten. Zo is Jan Marc positief over de stappen die de afgelopen jaren gezet zijn om het Hengelose centrum aantrekkelijker en levendiger te maken. Ook de komende aanpassing van looproutes in de binnenstad via de Nieuwstraat en Molenstraat gaan meer mensen verleiden om toch eens binnen te stappen in de herenmodezaak.

By Jan Marc voert een mooie selectie van kwaliteitsmerken. Van smart casual tot maatkostuum voor elk draagmoment de dag. Wie praat met Jan Marc merkt duidelijk de passie voor mode en de zoektocht naar een juiste prijs/kwaliteitsverhouding. Zo voert hij onder meer merken zoals Cavallaro, New Zealand Auckland, Atelier Noterman, Desoto en Gant. Door de opzet om zowel zakelijke als vrijetijdskleding aan te bieden kan men er terecht voor een volledige, goed afgestemde garderobe.

Dat deze kledingkeuze niet grijs of sober hoeft te zijn benadrukt hij graag: “Wij hebben de meest kleurrijke winkel van Hengelo qua collectie. Zo hebben we onder andere Cotton/Cashmere truien in twaalf kleuren.” Hij daagt de Hengelose man dan ook graag uit: kies eens een wat spannender kleur en laat je verrassen door het resultaat. Dit is echt dé toegevoegde waarde van de fysieke winkel: Je kunt de kleding echt zien, voelen en de verschillen in pasvorm ontdekken. Iets wat mooi oogt maar slecht zit is immers geen aanwinst voor de kledingkast. Ook qua maten grijpt men niet snel mis. Zo voert By Jan Marc jassen tot maat 66 en 4XL in kleding. En is een maat niet op voorraad, dan is deze uiteraard te bestellen. Hij spoort ook juist de heren aan die anders niet zo snel een herenmodezaak binnenlopen: kom gewoon eens langs voor een kennismaking.

Maatpakken van Eduard Dressler
De moderne, modebewuste man is veeleisend. Hij heeft graag iets dat precies aansluit bij zijn stijl. Zo voert men sinds dit jaar het Duitse merk Eduard Dressler. Klanten passen een maat in de winkel en kiezen vervolgens zelf hun stof en model. Hierbij twee verschillen: het pak op maat binnen één week geleverd? Of een maatpak waarbij je de stof, knopen en voering kunt bepalen. Ideaal voor bijvoorbeeld een trouwpak.

Duurzaamheid is voor veel mensen eveneens een belangrijk thema. By Jan Marc biedt daarom bewust merken aan die dit onderschrijven. Zo maken Desoto en Noterman geen gebruik van chemicaliën en plastics. De verfstoffen zijn op natuurlijke basis en zelfs verpakkingen zijn duurzaam. Zo is de impact op het milieu door deze productie zo klein mogelijk. Het liefst koopt Jan Marc zo lokaal mogelijk in; dus uitsluitend Nederlandse of Europese productie. Hoe minder kilometers kleding aflegt, hoe duurzamer het immers is. De winkel zelf werkt ook graag duurzaam; met stevige, herbruikbare tassen die niet bijdragen aan de afvalberg.

Deze week viert By Jan Marc het jubileum. Zo worden klanten zaterdag ontvangen met een hapje, drankje en muziek. Er is ook een mooie actie; wie donderdag, vrijdag of zaterdag een broek koopt ter waarde van 100 euro ontvangt een bijpassende riem gratis.

By Jan Marc is gevestigd aan de Nieuwstraat 47A in Hengelo. Al vast wat inspiratie opdoen voor een bezoek? Kijk dan op www.byjanmarc.nl of op Facebook: By Jan Marc. Hier tonen zij de nieuwste aanwinsten in de collectie én de laatste trends op modegebied.

Meer berichten