Onthulling Wonderfoon Bibliotheek Hengelo

De nieuwste aanwinst van de Dementheek in Bibliotheek Hengelo wordt op 27 februari samen met de donateurs Diane Wevers en Marjo Wolbert onthuld. De Wonderfoon is een ouderwetse telefoon waarmee liedjes van vroeger geluisterd kunnen worden. Als de hoorn van de haak genomen word klinkt de kiestoon en wanneer er dan een nummer wordt gedraaid tussen de 0 en de 9 klink een liedje uit vroegere jaren. (bron: http://wonderwoon.eu)

De Dementheek is de plek in Bibliotheek Hengelo waar veel informatie te vinden is over dementie. Naast informatie zijn er ook boeken en spelactiviteitenmaterialen te leen. Een speciale collectie, samengesteld door de Bibliotheek in samenwerking met partners uit het Hengelose Dementienetwerk. De Dementheek word op donderdag 27 februari verrijkt met de Wonderfoon.

D onatie

De Wonderfoon is een donatie van twee oud-bibliotheek-medewerkers Diane Wevers en Marjo Wolbert. Zij zullen donderdag beide aanwezig zijn tijdens de feestelijke onthulling. Evenals onze samenwerkingspartner Ankie klein Gebbink van Wijkracht. Diane Wevers over de donatie “Marjo en ik kregen het geld voor ons afscheid van de Bibliotheek, wat is er dan mooier dan het terug te schenken aan een plek waar je met hart en ziel hebt gewerkt? Aan iets wat hier beschikbaar is voor een grote groep mensen en wat mensen met dementie een goed gevoel kan geven! Wist je dat belangrijke momenten in ons leven vaak gekoppeld zijn aan muziekherinneringen? Bij mensen met dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen.”

Samen Dementievriendelijk
Bibliotheek Hengelo heeft in het voorjaar van 2018 het convenant Dementievriendelijke Gemeente van de Gemeente Hengelo ondertekend. Bijna alle medewerkers van Bibliotheek Hengelo hebben de online-training “Goed omgaan met dementie” gevolgd en daarnaast de training Samen Dementie Vriendelijk in de Bibliotheek. De trainingen worden gegeven door de stichting Samen Dementievriendelijk.

Deze stichting wil Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger. Daarom bieden zij trainingen 'Omgaan met dementie'. Online, maar ook op locatie.Samen Dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS en is onderdeel van het Deltaplan Dementie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden