Stephan Enter
Stephan Enter (Foto: AnnaleenLlouwes)

Stephan Ener bij Boekhandel Broekhuis in Hengelo

Donderdagavond 12 maart ontvangt Boekhandel Broekhuis Hengelo met trots Stephan Enter om in gesprek te gaan over zijn bejubelde roman 'PastoraleE'.
Hij wordt geïnterviewd door Marjon Kok.  Aansluitend zal Stephan Enter zijn werk signeren.   

Zomer, jaren tachtig. Oscar en Louise, broer en zus, zijn opgegroeid op een vervallen landgoed nabij een dorp dat uit twee delen bestaat: een gereformeerd en een Moluks deel, waarvan de leden elkaar met achterdocht bezien. Oscar, in zijn voorlaatste schooljaar, kijkt uit naar het moment waarop hij net als zijn zus kan gaan studeren en de verstikkende saaiheid van de streek achter zich kan laten. Louise komt terug uit haar studiestad en vraagt zich af of afstand ten aanzien van haar geboorteplek en opvoeding haar de juiste inzichten heeft verschaft. Pastorale gaat over een eerste, onmogelijke en onhandige verliefdheid. Over een poging het geluk van je vroegste kindertijd terug te vinden. Over de vraag waar je je woede laat als het land dat je als knil-militair hebt gediend je wegstopt in een voormalig concentratiekamp. En uiteindelijk handelt Pastorale over geworteld zijn, en wat te doen als die wortels rot blijken.

STEPHAN ENTER

Stephan Enter studeerde aan de Rijksuniversiteit Utrecht zowel Nederlandse taal- en letterkunde als Keltische letterkunde en cultuur. Hij debuteerde in 1999 met de verhalenbundel Winterhanden, maar had voordien al twee romans en vijfentwintig verhalen geschreven die hij niet goed genoeg vond voor publicatie. Zijn werk oogst steevast lovende kritieken. Met de roman Grip (2011) brak Enter ook door bij het grote publiek, waar ook Pastorale (2019) zeer goed is ontvangen.

Donderdag 12 maart | 19.30 - 21.00 uur
Boekhandel Broekhuis, Wemenstraat 45 Hengelo
Toegang gratis
Aanmelden: hengelo@boekhandelbroekhuis.nl

   

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding