gymnasiumlokaal Bataafs Lyceum
gymnasiumlokaal Bataafs Lyceum (Foto: Koen Francken)

Gymnasiumdag op Bataafs Lyceum

Wat aten de Romeinen? Wat hebben keizer Augustus en Hitler met elkaar te maken? Hoe ver mag een advocaat gaan om een rechtszaak te winnen? Wat komt er allemaal kijken bij het maken van een tentoonstelling? Op deze en andere vragen krijgen de leerlingen van het Bataafs Lyceum op de gymnasiumdag van woensdag 26 februari een antwoord.

Hengelo - De dag zal beginnen met een pubquiz. Een kleine 120 leerlingen en 4 docenten gaan in teams de strijd met elkaar aan.  Hun kennis van de oudheid wordt tot het uiterste getest met vragen over Griekse goden, gladiatoren, mythologie, archeologie én natuurlijk over de Griekse en Latijnse taal.

Vervolgens maken de leerlingen in drie rondes in workshops kennis met verschillende facetten van de Griekse en Romeinse cultuur.  Zo zullen ze bijvoorbeeld ontdekken dat achter elk sterrenbeeld een Griekse mythe schuilgaat.  Dat ook popartiesten zich graag laten inspireren door de mythologie. En hoe je op een Grieks terras een drankje kunt bestellen. Natuurlijk is er ook ruimte voor creativiteit: leerlingen gaan aan de slag met het maken van een eigen videoclip en het schrijven van een strip in het Latijn. En ook een van onze eigen leerlingen zal die dag een workshop verzorgen: De deelnemers aan deze workshop leren welke trucs de Romeinen en Grieken toepasten om hun publiek te overtuigen. Een vaardigheid die ook nu nog goed van pas komt, tijdens presentaties op school, maar ook thuis, bijvoorbeeld om je ouders ervan te overtuigen dat je die nieuwe smartphone toch écht nodig hebt.

En natuurlijk zal de dag in stijl worden afgesloten met een hapje en een drankje in Romeinse sferen in Taverna Marcus. Want al dat lekkers dat de deelnemers aan de kookworkshop hebben klaargemaakt, moet natuurlijk wel geproefd worden!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden