Foto: PR

Wekelijks belastingspreekuur in Bibliotheek Hengelo in maart en april

Digitaal belastingaangifte doen is voor veel mensen best een lastige klus. De Bibliotheek gaat inwoners van He ngelo daarbij helpen. In maart en april is er een gratis aanbod in de vorm van een belastingspreekuur op elke donder dag van 13.00-15.00 uur, computergebruik met een veilige internetverbinding en gratis computercursussen om bijvoorbeeld te leren een DigiD aan te maken.

Hengelo - Het wekelijkse belastingspreekuur in Bibliotheek Hengelo wordt bemenst door ervaren vrijwilligers van de Brievenhulp en SeniorWeb. Mensen kunnen hier terecht met vragen over de aangifte. Ook kunnen de vrijwilligers doorverwijzen naar de juiste instanties voor verdere hulp. Het belastingspreekuur is op elke donderdag in maart en april van 13.00-15.00 uur.

Verdere aanbod
Mensen kunnen in de bibliotheek gebruik maken van computers met een veilige internetverbinding. Er is ook een speciale PC gereserveerd voor belastingaangifte met extra privacy en waar men gratis kan printen. De bibliotheek biedt ook, in samenwerking met SeniorWeb, gratis computercursussen aan om mensen te leren omgaan met de digitale overheid

De vrijwilligers helpen bij de digitale belastingaangifte. Zij zijn nooit verantwoordelijk voor de aangifte die uiteindelijk wordt ingediend.

Meenemen
Op de website van de belastingdienst kunnen mensen vinden welke gegevens ze nodig hebben om digitaal aangifte te kunnen doen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding