Music & Movies presenteert Purple Rain

Metropool, Filmhuis Hengelo, Artez Popacademie en Concordia presenteren Music&Movies Purple Rain, een unieke avond uit met film èn live muziek voor iedereen die van de muziek van Prince houdt! Een gegarandeerd spetterende muzikale avond in het muziekcafé van Metropool, op beide locaties in Hengelo en Enschede.

Over de film Purple Rain:
Deze film uit 1984 van en met Prince betekende zijn grote doorbraak en wordt tegenwoordig als absolute klassieker beschouwd. Het verhaal is semi-biografisch en een soort coming of age film.

We volgen Prince, alias The Kit, in zijn zoektocht naar erkenning voor zijn muziek (hier samen met zijn toenmalige band The Revolution), zijn strijd tegen zijn vader en zijn liefde voor de beeldschone Apollonia.

Prachtig allemaal, maar bovenal zit de film vol tijdloze krakers zoals When Doves Cry, Let's Go Crazy,Darling Nikki, I Would Die 4 U en natuurlijk de titelsong.
Regie: Prince; speelduur: 111 min; cast: Prince, Apollonia Kotero, Morris Day

De film wordt omlijst met live muziek van jonge talentvolle muzikanten. Speciaal voor deze editie van Music&Movies zijn Artez studenten aan de haal gegaan met het oeuvre van Prince. Verwacht geen zouteloze cover versies maar eigenzinnige bewerkingen van de muziek van deze geniale en veel te vroeg gestorven alleskunner.

Data en locaties:
Woensdag 11 maart - Muziekcafé Metropool Hengelo
Donderdag 12 maart - Muziekcafé Metropool Enschede
Aanvang 20:45 uur

Kaartverkoop via de website van Metropool
Entree: €7,50 (vvk) / €8,50 (avondkassa)

Meer  informatie:  www.filmhuishengelo.nl / www.metropool.nl / www.concordia.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding