Gastgezin met een Thaise student
Gastgezin met een Thaise student (Foto: YFU Nederland)

YFU zoekt gezinnen voor buitenlandse scholieren

Uitwisselingsorganisatie YFU zoekt gastvrije gezinnen in heel Nederland die huis en hart openstellen voor buitenlandse scholieren. Zij zijn tussen de 15 en de 18, volgen een trimester, semester of schooljaar regulier onderwijs op de middelbare school en leren de Nederlandse taal spreken en cultuur kennen.

Deel jullie gezinstradities en -gebruiken en leer tegelijkertijd over een ander. Het in huis verwelkomen van een uitwisselingsstudent is een leuke ervaring waar de hele familie energie van krijgt. Iedereen kan bovendien gastgezin worden: jongere stellen, oudere stellen, met of zonder kinderen, alleenstaanden.

Youth For Understanding (YFU) is opgericht vanuit de overtuiging dat wanneer u een andere cultuur van binnenuit leert kennen, u meer begrip krijgt voor deze en andere culturen. YFU organiseert al meer dan 60 jaar wereldwijd educatieve uitwisselingen voor jongeren. Dit doen we niet alleen, maar samen met onze medewerkers en vrijwilligers.

YFU-gastgezinnen:
- kiezen op basis van interesses en hobby's zelf welk gastkind zij verwelkomen

- ontdekken vanuit eigen huis een nieuwe cultuur

- krijgen een andere kijk op de wereld, kostbare herinneringen en een nieuw familielid voor het leven

- verwelkomen het gastkind in huis vanuit de oprechte interesse in hem/haar, zonder financiële vergoeding

Tijdelijk
YFU zoekt tevens het hele jaar door gastgezinnen die tijdelijke opvang kunnen verzorgen, tijdens bijvoorbeeld schoolvakanties. Denk hierbij aan 2 tot maximaal 6 weken.

Wie zijn de studenten:

Emilie (18) uit Belgie is sociaal, optimistisch, vrolijk en nieuwsgierig. Ze spreekt al een aardig woordje Nederlands en wil later graag tolk worden. Haar hobbies zijn scouting, muziek luisteren, met vriendinnen afspreken en talen. Ze is wel allergisch voor honden, katten en paarden.

Martin (17) uit Chili is sociaal, sportief en een nuchtere jongen. Martin houdt van de natuur, zijn hobbies zijn fietsen, surfen, longboarden en zijn favoriete sport is voetbal. Hij wil later milieu techniek gaan studeren. Martin is wel vegetariër.

Nagomi (16) uit Japan is een vrolijke, creatieve doorzetter. Haar favoriete vak op school is wiskunde, omdat ze er van geniet als ze iets oplost. Haar hobbies zijn knutselen, fotografie, karaoke en shoppen. Ze doet aan volleybal. Later cameravrouw worden is een van haar dromen.

Maximilian (16) uit Duitsland is heel erg sportief, open minded, geduldig en vriendelijk. Speelt voetbal al sinds zijn jongste jeugd en sinds kort heeft hij ook volleybal opgepakt. Hij is ook creatief, houdt met name van schilderen. Ook spreekt hij graag af met vrienden.

Contact
Neem voor meer informatie contact op met Inge Vossers via inge.vossers@yfu.nl, bel 0297-264850 of kijk op gastgezin.yfu.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding