<p>Terrence Giribadlei en &eacute;&eacute;n van zijn pupillen Valentijn Guillot.&nbsp;</p>

Terrence Giribadlei en één van zijn pupillen Valentijn Guillot. 

(Foto: )

Aan talent geen gebrek bij Giants

Hengelo Giants timmert aan de weg met de jeugd. Aan talent is volgens jeugdtrainer Martijn Guillot geen gebrek. “Hier gebeurt wat moois.” Maar meer jeugdleden zijn welkom. Want met meer softballende en honkballende meisjes en jongens kunnen gemakkelijker jeugdteams geformeerd worden. Dan hoeven kinderen uit Hengelo niet naar Enschede, maar kunnen ze in hun eigen woonplaats trainen en spelen. 

HENGELO - Hengelo Giants wil de jeugd optimaal begeleiden. Meiden en jongens moeten op het complex aan de Torenlaan kansen krijgen om topsporter te worden. “We hebben goede trainers en daar plukken we nu de vruchten van. Internationals coachen jeugdteams. Honkbal en softbal zitten hier in de lift. Er loopt erg veel talent rond”, zegt Guillot, die bovendien assistent-coach van Jong Oranje is. Giants Hengelo wil de goede lijn doortrekken. De club hoopt bovendien dat meer meiden voor softbal kiezen en dat meer jongens enthousiast worden om te gaan honkballen. “Maar momenteel gebeurt hier al wat moois. Vijf jaar geleden begon coach Terrence Giribaldie met een stel jonge honkballers aan een spreekwoordelijke reis waar ze nu nog middenin zitten. Er zijn inmiddels mooie resultaten behaald. De ploeg speelt in de landelijke eerste klasse tegen clubs als Amsterdam Pirates en Rotterdam Neptunus”, weet Guillot. De verrichtingen van de tieners uit Hengelo zijn niet onopgemerkt gebleven. “Ze zijn ook opgevallen bij de vier Baseball Academys in Nederland. Daar worden jonge honkballers klaargestoomd voor de nationale teams en de hoofdklasse, de hoogste honkbalcompetitie.” Wellicht is er nog meer mogelijk. Talenten kunnen ook aan een nieuw honkbalavontuur in de Verenigde Staten beginnen. “Nu zijn er liefst zeven jeugdspelers van Hengelo Giants U15, die ook trainen bij de Baseball Academy Scimitars in Bussum.” Initiator van dit succes is Terrence Giribaldie. “Zijn fanatisme en toewijding zorgen ervoor dat zijn pupillen zich ontwikkelen tot toptalenten.” De thuiswedstrijden zijn op zondag. Data en tijdstippen staan op de website.

www.giants.nl

Martijn Guillot zegt dat goed kader bij jeugdteams de sleutel is om tot prestaties te komen op lange termijn. “Daarvan zijn we ons in Hengelo bewust. In de jeugd loopt een flink aantal jonge jongens rond. Maar voor de jongste softbaljeugd is het toch lastig nieuwe speelsters te vinden. Vaak wordt gekozen voor voetbal of hockey”, vindt Guillot. Een duidelijk verschil tussen honkbal en softbal is de wijze waarop de bal wordt aangegooid. Dat gebeurt bij honkbal bovenhands en bij softbal onderhands.

‘Lastig om nieuwe speelsters te vinden’

‘We hebben goede trainers bij Giants’

Stefan Wegdam

Meer berichten