Foto: PR

Warm pleidooi voor Chausson

Afgelopen zondag  programmeerde de stichting Delden Klassiek op haar podium violist Noé Inui en pianist Vassilis Varvaresos, samen met het befaamde Dudok Quartet Amsterdam. Wie erbij was heeft kunnen genieten van een prachtige, puur muzikale uitvoering van het zelden uitgevoerde concert voor piano, viool en strijkkwartet in d van Ernest Chausson. Hoe mooi als het maken van muziek over muziek kan gaan, vijf sterren voor deze uitvoering!

Delden - Dudok Quartet Amsterdam opende met de suite Castor & Pollux van Jean-Philippe Rameau, in een heldere en genuanceerde uitvoering. Krachtiger klonk het kwartet in het daaropvolgende rondo van Schubert, met solist Noé Inui. Inui weet als geen ander te verleiden, publiek en musici meenemend in het verhaal van de muziek. Het programma werd volmaakt afgesloten met het concert van Chausson, met hoofdrollen voor Noé Inui en pianist Vassilis Varvaresos. Beide solisten speelden met volle overgave en ook Dudok Quartet zat perfect in zijn rol. Voor het publiek schetsten ze een wereld aan sferen, klankkleur, expressie. Iedere noot, hoe technisch ingewikkeld ook, was van muzikale betekenis. Voorafgaand aan het concert hield Varvaresos een warm en welgemeend pleidooi voor dit- en andere werken van soms ten onrechte vergeten componisten. Wat volgde was een krachtige onderstreping van zijn woorden.

Presentatie nieuwe seizoen
Het is een goede traditie van Delden Klassiek om in februari de bestelbrochure voor het nieuwe seizoen te presenteren. Abonnementen zijn vanaf nu online (of schriftelijk via het bestelformulier in de brochure) te bestellen via www.deldenklassiek.nl. Op 20 september 2020 bestaat de Stichting Delden Klassiek (voorheen Kerk en Muziek) precies vijftig jaar. Op deze datum is daarom een extra concert met Lucas en Arthur Jussen aan de abonnementenserie toegevoegd. De inkomsten uit kaartverkoop van dit concert worden door Delden Klassiek gedoneerd aan het NMF (Nationaal Muziekinstrumenten Fonds). Een abonnement -met deze keer niet zes maar zéven concerten- kost € 100,-. Losse kaarten voor de concerten zijn voor niet-abonnementhouders vanaf 1 juli 2020 beschikbaar, en op is op. Mis deze concertserie niet, en boek tijdig!

Meer informatie en tickets via www.deldenklassiek.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding