Lars brons, Ilan districtkampioen en Jelena brons
Lars brons, Ilan districtkampioen en Jelena brons (Foto: Eigen foto)

Judoka's Haagsma twee district kampioenen, twee zilveren en zes bronzen medailles rijker

Hengelo/Borne- De -12 en -18 selecties van Judoschool Haagsma reisden vandaag af naar Markelo voor de districtskampioenschappen. Dit is vooral voor de -18 judoka’s een belangrijk toernooi, want de beste vier in elke gewichtscategorie plaatsen zich voor het Nederlands Kampioenschap over twee weken in Den Haag.

In de ochtend mochten de -12 jongens en meisjes het spits afbijten. De judoka’s uit Hengelo waren direct scherp en wisten met gevarieerd en tactisch goed judo verscheidene partijen te winnen. Vooral een knappe prestatie van Lars, Tygo en Ilan die met hun leeftijd van 8 jaar goed mee konden komen met de oudere jongens uit het district. Ilan Bakacak bleef zelfs ongeslagen en mag zich districtskampioen -27kg noemen, in dezelfde klasse werd Lars Nijkamp 3e. Tygo Yska (-30kg) wist na een aantal gewonnen wedstrijden door te dringen tot de partij om het brons, deze verloor hij nipt waardoor hij genoegen moest nemen met een 5e plaats. Ook Matthijs Tempelaar en Diemo Kreuning, beiden laatste jaars -12, keerden met een mooie medaille huiswaarts. Matthijs werd kampioen in de klasse -50kg en Diemo veroverde een bronzen medaille in -46kg. Jelena Nijhuis deed als enige meisje mee en herstelde zich na de eerste verloren partij goed. Uiteindelijk behaalde ze in de categorie -32kg een 3e plek.

's Middags was het de beurt aan de heren en dames in de leeftijdscategorie -18 jaar. Spannend was het zeker! Dit jaar waren er veel judoka’s van de generatie 2003 die landelijk allemaal goed mee kunnen doen. Judoschool Haagsma had vertegenwoordigers in de -66, -73 en de -81 kilogram bij de heren.
Debutant Gijs Heering pakte in zijn eerste jaar direct brons in de -66 kilogram en daarmee zet hij de toon voor de komende jaren. In de zelfde klasse liep Dave Haagsma met drie ippon (maximale score) overwinningen de finale binnen. Ook in de finale was hij goed op dreef en was hij de judoka die aan zette tot winnen. Foutjes worden vaak bestraft in judo en zo ook deze zaterdag. Dave pakte daarmee een mooie zilveren plak. Zo ook Cas Hoeks in de -81 kilogram klasse. Ware gevechten in deze klasse waarin ze goed aan elkaar gewaagt zijn. Mooie zilveren plak voor hem.
Kemen Auteri had misschien wel de zwaarste gewichtsklasse in de -73 kilogram. In zijn tweede partij had hij geen kans tegen de Enschedeër Perenboom. Bleef vervolgens wel sterk overeind en won vier partijen achtereen waarvan de laatste om het brons was. Sven Leushuis verloor om het brons. Desondanks ging hij met een lach en enorme tevredenheid huiswaarts. Met zijn jonge leeftijd in de grote poule van de dag mag hij zeer tevreden zijn.

De Hengelose/Bornse Judoschool is blij met de negen medailles.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden