Amnesty International Collecteweek, 11 t/m 16 maart 2019
Amnesty International Collecteweek, 11 t/m 16 maart 2019 (Foto: Elvira Scholten)

Amnesty zoekt collectanten in Hengelo

Wordt u dit jaar óók een van de collectanten die de straat opgaan om geld in te zamelen voor Amnesty International? De jaarlijkse collecteweek van Amnesty vindt plaats van 9 tot en met 14 maart.

Hengelo - Amnesty-collectanten gaan met veel plezier langs de deuren, én met succes. Vorig jaar haalden zij in Nederland ruim 1,2 miljoen euro op. Ook in Hengelo gaan we dit jaar weer de straat op. Wij collecteren al jarenlang met een trouwe, vaste kern van collectanten, die wel wat versterking kan gebruiken. Daarom zoekt Amnesty in Hengelo nog vrijwilligers die een paar uur willen collecteren. Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden als collectant? Kijk dan op www.amnesty.nl/collecte. Of mail naar collecteservice@amnesty.nl. U kunt ook contact opnemen met de collectecoordinator in Hengelo: Mariet Theune, 074-2439023.

Waarom collecteren?
Amnesty International komt op voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen, waar ook ter wereld. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om het werk van deze mensen voort te kunnen zetten. Want Amnesty wil altijd en overal kunnen zeggen wat ze vindt. Tegen welke autoriteit of machthebber dan ook. Daarom neemt de organisatie voor onderzoek en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte voor Amnesty van onschatbare waarde.

Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen voor mensen als de Syrische Sarah Mardini en de Ier Seán Binder. Zij worden valselijk beschuldigd van spionage, mensensmokkel en lidmaatschap van een criminele organisatie. De aanklachten volgden nadat de twee als vrijwilligers op het Griekse eiland Lesbos vluchtelingen uit zee hadden gered. Als Mardini en Binder schuldig worden bevonden, kunnen ze 25 jaar gevangenisstraf krijgen.                                       

Van de opbrengst van de collecte gaat bovendien een kwart naar lokale activiteiten, zoals de jaarlijkse schrijfactie op de Dag van de Mensenrechten en voorlichting op scholen in Hengelo en omgeving.

Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op www.amnesty.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding