Hendrik Groen, de knuffelbejaarde van Nederland, is terug in het theater. (Foto: Raymond van Olphen)
Hendrik Groen, de knuffelbejaarde van Nederland, is terug in het theater. (Foto: Raymond van Olphen)

Humor en ontroering in het bejaardentehuis

Hendrik Groen, de titelheld uit de bestsellerboeken en de goed bekeken tv-serie, keert terug in het theater, met acteur Beau Schneider opnieuw in de rol van de lievelingssenior van Nederland. 'Hendrik Groen – Zolang er leven is', biedt nieuwe belevenissen van Hendrik en de Omanido-club (oud-maar-niet-dood).

Schouwburg Hengelo

Hengelo - Er is ook een nieuwe directrice: Anne-Marie Jung, die de rol zal delen met Cynthia Abma.

Waarom zei jij ja tegen het spelen van mevrouw Stelwagen?
Jung (43): "Het is een heerlijke rol, want zij is iemand die weerstand oproept. Stelwagen verstaat de kunst om hele vervelende dingen te zeggen, verpakt in een glimlach en veel ambtelijke taal. Het is iemand die de wind eronder wil houden. Maar Stelwagen voelt dat er een clubje is dat de boel probeert te ondermijnen."

Dat clubje staat onder leiding van Hendrik Groen. Acteur Beau Schneider (31) werd al geprezen voor zijn vertolking. Hij is blij dat hij weer in de huid van Groen mag kruipen: "Het voelt als een vertrouwde jas die je weer aantrekt. Zijn fysiek en stem kwamen weer snel kijken. Dat heb ik keihard afgekeken van mijn eigen vader Eric. Ik ben gaan letten op hoe hij zijn handen beweegt. Alles heeft een kleine aarzeling, niets heeft meer een vloeiende vanzelfsprekendheid."

Wat voor voorstelling is deel twee?
Schneider: "Een wat fragmentarischer voorstelling dan het eerste deel, denk ik. De eerste had een duidelijke lijn: Hendrik kreeg een nieuwe liefde. Hier zitten een aantal verhaallijnen in. Natuurlijk zit de humor uit het boek erin, de prachtige lijn van de vriendschap tussen Hendrik en Evert, het missen van zijn geliefde Eefje. De voorstelling is een combinatie van humor en ontroering. Het heeft daarin iets universeels. Ik hoop dat mensen op een goede manier emotioneel door elkaar geschud worden."

'Hendrik Groen - Zolang er leven is' is op 19 februari in Schouwburg Hengelo te zien.

Schouwburghengelo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding