Twentse Lichtparade trekt op vrijdag  21 februari wederom door het centrum van Hengelo. (Foto: PR)
Twentse Lichtparade trekt op vrijdag 21 februari wederom door het centrum van Hengelo. (Foto: PR)

Zo vier je carnaval in Hengelo! Dolle pret voor het hele gezin

Alaaf! Carnaval komt er weer aan. En traditiegetrouw kun je ook in Hengelo volop carnaval vieren. Waar en wanneer, dat lees je in dit artikel.

door Hengelo Promotie

Twentse Lichtparade

Verlichte praalwagens met hierop characters, dansers en danseressen maar ook loopgroepen groot en klein, muziek en nog veel meer trekken door de binnenstad van Hengelo en zorgen voor een spetterende lichtparade op vrijdag 21 februari.

In de loop der jaren is de Twentse Lichtparade uitgegroeid tot een regionaal evenement wat zijn weerga niet kent. De praalwagens zijn verlicht met duizenden lampjes! Natuurlijk wordt dit omlijst met veel muziek, zoals dweilorkesten, fanfares, drumbands en nog veel meer. Ook zullen diverse winkels langs het parcours op een sierlijke manier verlicht en versierd worden.

Route
De route van de optocht is: start Bankastraat, Deldenerstraat, Langestraat, Wemenstraat, Oldenzaalsestraat, Oude Molenweg, Wolter ten Catestraat, Enschedesestraat, Brinkstraat en Marskant

Wat: Twentse Lichtparade
Waar: Binnenstad Hengelo
Wanneer: vrijdag 21 februari van 19.15 tot 21.30 uur

Gezinscarnavalsoptocht
De Hengelose Gezinscarnavalsoptocht wordt voor de 43ste keer gehouden in de binnenstad van Hengelo op zaterdag 22 februari. Praalwagens uit Hengelo met hierop characters, dansers en danseressen maar ook loopgroepen groot en klein, muziek trekken door de binnenstad. De deelnemende loopgroepen en praalwagens aan deze optocht verwerken diverse (actuele) thema's in hun creaties.

Route
De route van de optocht is: start Bankastraat, Deldenerstraat, Langestraat, Wemenstraat, Oldenzaalsestraat, Oude Molenweg, Wolter ten Catestraat, Enschedesestraat, Brinkstraat en Marskant

Wat: Hengelose Gezinscarnavals optocht
Waar: Binnenstad Hengelo
Wanneer: zaterdag 2 maart van 14.00 tot 17.00 uur.

Kindercarnaval
Lekker dansen en springen na de Hengelose Gezinscarnavalsoptocht doe je tijdens het Kindercarnaval bij de The Three Musketeers. Voor iedereen is er ranja en lekkere snoepjes. Vanaf 14.00 uur kan je hier terecht.

Kom ook naar Kindercarnaval bij Van der Valk
Zondag 16 februari kan je al helemaal in de carnavalssferen komen tijdens het Kindercarnaval bij Van der Valk Hengelo. de organisatie is in handen van HCV De Windbuul'n en HCV De Weidemennekes Thema is Cowboys en Indianen. Het belooft een groot feest worden met een spellencircuit, verloting, springkussen, knutselhoek, schminken, patatjes en ranja. Entree voor kinderen van 3 t/m 15 jaar is 2,50 euro. Het festijn duurt van 13.30 tot 17.00 uur. Ook jeugdprinses Mila en hofdame Inez zijn aanwezig. Ook is er een prijsje voor het leukst verklede meisje en jongen en de leukst verklede vader en moeder.

Benieuwd wat er zoal te doen en te beleven is in Hengelo? Kijk dan op voor een overzicht van alle evenementen of een leuk dagje uit in Hengelo op www.hengelopromotie.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden