Aan de slag met huisrobot Homey (Foto: Bibliotheek Hengelo)
Aan de slag met huisrobot Homey (Foto: Bibliotheek Hengelo)

In gesprek met de huisrobot

Sinds afgelopen zomer worden er in de bibliotheek hightech workshops georganiseerd voor kinderen. Ze hebben al kennis kunnen maken met drones met virtual reality en zelf energie opwekken. En voor de voorjaarsvakantie heeft Tetem, samen met Bibliotheek Hengelo, weer zo'n uitdagende workshop: dan gaan kinderen aan de slag met artificial intelligence.

Hengelo - Zo experimenteren kinderen op speelse wijze met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen. Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen welke tijdens de schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en maakcultuur beter te verankeren in de regio.

In deze artificial intelligence workshops gaan kinderen in gesprek met de huisrobot Homey. Zij laten Homey uiteenlopende opdrachten uitvoeren, zoals "Hey Homey, zet de tv aan!". Gaandeweg leert de huisrobot de spreker steeds beter kennen en wordt slimmer. Kinderen ervaren zo de invloed die zij kunnen hebben op AI-gedreven technologie. Kinderen van 6 tot 9 jaar sturen Homey direct aan met hun stem. En kinderen van 9 tot 12 jaar starten de workshop met een klein onderzoek en communiceren met Homey met hun stem én met geprogrammeerde opdrachten.

Deze workshop sluit aan op de tentoonstelling van Anne de Boer en de daar bijbehorende events over Artificiële Intelligentie, te zien in Tetem - Enschede t/m 10 mei 2020.

"Op vrijdag 21 februari zijn er twee gratis workshops bij Bibliotheek Hengelo, de eerste workshop is van 09.30 tot 11.00 uur voor kinderen van 6 tot 9 jaar en de tweede workshop is van 11.30 tot 13.00 uur voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Deelname aan de workshops is gratis, maar wel graag aanmelden via bibliotheekhengelo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding