Foto:

Soundtrack bij nieuw populair prentenboek 'Ik ben echt niet bang'

Afgelopen vrijdag werd de soundtrack gelanceerd van het populaire prentenboek 'Ik ben echt niet bang' van Rick Meijer. Het nummer dat geschreven is door Rick Meijer & Barry van Spronsen, is opgenomen bij Lennart Brugman Music Productions, en wordt gezongen door Britt Franken o.a. bekend van The Voice Kids.Het nummer zal o.a. te streamen zijn op Spotify en is te koop op iTunes. Ook is er een lyricsvideo verschenen op YouTube.

Hengelo - ''Het begon allemaal op een regenachtige zaterdag toen ik samen met mijn dochter Lana over de kermis liep'', vertelt Rick Meijer. ''Ze wilde perse het spookhuis in. Eerst vond ik het geen goed idee, maar toen er een aantal klasgenootjes van haar uit het spookhuis kwamen, stemde ik toch toe. Maar op het moment dat de deuren opengingen, had ik direct spijt. Het ene monster was nog niet weg, of het andere stond alweer voor onze neus. Lana was bang en gilde het uit. Ik voelde me op dat moment de slechtste vader op aarde. Toen ik haar in de avond naar bed bracht, probeerden we samen om anders te gaan denken. Waren de spinnen niet gewoon lieveheersbeestjes? En waren de vleermuizen niet gewoon vlinders die door de lucht vlogen? Lana groeide en groeide en met dat zij in slaap viel, voelde ik de inspiratie opkomen voor een nieuw boek. En die kwam er! Uitgeverij Volt (Singel Uitgeverijen) vond het een te gek idee. En zo gebeurde het dat een regenachtige zaterdag ervoor zorgde dat eind 2019 'Ik ben echt niet bang' werd geboren.

Maar ik miste nog iets. Er moest een liedje bij, voor mijn gevoel. Een manier om de sfeer van het boek nóg meer te benadrukken. Ik ben gaan schrijven, en nadat er ik samen met een vriend muziek op had gemaakt vonden we in Britt Franken onze zangeres. We werden omver geblazen! Haar stem tilde het nummer naar een hoger niveau. We konden dan ook niet anders dan de studio ingaan toen de reacties op ons eerste optreden bij de boekpresentatie overweldigend waren.
Met trots presenteren we u dan ook de allereerste single van Britt Franken: 'Ik ben echt niet bang', een liedje die zich niet in een hokje laat stoppen. Snelle coupletten, dromerige refreintjes in combinatie met de weergaloze stem van Britt verwoorden precies de essentie van het boek: Altijd je hart volgen!''

Het nummer is te downloaden op onderstaand adres: https://open.spotify.com/track/7K1hThGj0I3QEHykIPkFN2?si=Y5kcPbqrTHqK_9UcKB23qA

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden