V.l.n.r. de ambassadeur van Special Heroes Lizzy Bakker, de voorzitter van Rotary Club Hengelo-Driene Rob Verver en ambassadeur van Jeugdfonds voor Sport en Cultuur Jan van Halst.
V.l.n.r. de ambassadeur van Special Heroes Lizzy Bakker, de voorzitter van Rotary Club Hengelo-Driene Rob Verver en ambassadeur van Jeugdfonds voor Sport en Cultuur Jan van Halst. (Foto: PR)

Sportief Streetsoccertoernooi met record opbrengst voor goede doelen

Hangar11 stond de afgelopen drie dagen in het teken van het Rotary Streetsoccertoernooi. Inmiddels zijn alle wedstrijden gespeeld en de prijzen uitgereikt. Een compliment aan alle 1000 kinderen is op zijn plaats. Zij hebben sportief gevoetbald met langs de lijn een enthousiaste fanclub van ouders, opa's, oma's en leerkrachten. De Fair Play Awards werden dit jaar uitgereikt aan De Sluwe Vossen, Happy Ladies, FC Twente, Girlspower Schoppert, Meidentoppers en Gang of Boys.

Hengelo - De belangstelling voor het toernooi is inmiddels zo groot, dat dit jaar is besloten om langer door te voetballen. Zo zorgde de organisatie ervoor dat zo veel mogelijk leerlingen konden meedoen. Dit jaar hebben in totaal 180 teams leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van 26 Hengelose basisscholen deelgenomen. Het toernooi is een mooie samenwerking tussen Rotary Club Hengelo Driene en Hengelo Sport. Studenten van het ROC van Twente fluiten de wedstrijden.

Aan het toernooi is altijd een goed doel gekoppeld. Diverse ondernemers, waaronder hoofdsponsor Heutink ICT, brachten door middel van sponsoring geld bij elkaar. Daarnaast legden de voetballende leerlingen samen een bedrag van € 1075,- bij elkaar. Het Jeugdfonds voor Sport en Cultuur Hengelo-Borne en Special Heroes ontvingen ieder een cheque van € 7040,- uit handen van Rob Verver, voorzitter Rotary Club Hengelo Driene. Jan van Halst, ambassadeur van het Jeugd Sport en Cultuur Fonds Hengelo-Borne en Lizzy Bakker namens Special Heroes namen de cheques in ontvangst.

Prijsuitreiking
De prijzen voor de winnende teams werden uitgereikt door FC Twente speler Godfried Roemeratoe, Heracles speler Jelle van Benthem en wethouder Sport Claudio Bruggink.

Voor de tweede keer was er op de donderdagochtend een Special Heroes toernooi georganiseerd voor leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs. Daaraan deden dit jaar teams mee van vijf scholen, De Brug uit Almelo, 't Diekman uit Enschede, 't Genseler, de Korhoen en de Kapstok uit Hengelo.

De winnende teams van het Heutink ICT Rotary Streetsoccertoernooi 2020 zijn:

Meisjes groep 6:

1. #Voetbalgirls / Telgenkamp

2. Girl Power Esrein / Esreinschool

3. Don Bosco / Don Bosco

Jongens groep 6:

1. Voetbalboys / Woolderschool

2. Telgenboys / Telgenkamp

3. FC Bizon / Telgenkamp

Meisjes groep 7:

1. FC Firegirls / Telgenkamp

2. Paus Joannes Girlpower / Paus Joannes

3. Streetgirls / Telgenkamp

Jongens groep 7:

1. Fifabro's / Telgenkamp

2. De Strijders / Dalton Hengelo-Zuid

3. De Rankies 2 / De Rank

Meisjes groep 8:

1. Telgentoppers / Telgenkamp

2. Paus Joannes 8 Lipglossgirls / Paus Joannes

3. Esrein Poffertjes / Esreinschool

Jongens groep 8:

1. Sierd de Vos / Telgenkamp

2. Boys van 8 / St. Jan

3. Ajax / ' Eimink

De uitslagen, evenals alle sponsoren en veel meer informatie, is te vinden op www.rotarystreetsoccerhengelo.nl en onze Facebookpagina.

Meer berichten