Jessica Young geeft bij de Volksuniversiteit Hengelo de korte cursus 'Voeding en Leefstijl onder de loep'.
Jessica Young geeft bij de Volksuniversiteit Hengelo de korte cursus 'Voeding en Leefstijl onder de loep'.

Korte cursus ‘Voeding en Leefstijl onder de loep’ met Jessica Young

Algemeen

Ik ben Jessica Young en ik geef vanaf 14 maart a.s. een korte cursus ‘Voeding en leefstijl onder de loep’ bij de Volksuniversiteit in Hengelo. Naast docent bij de Volksuniversiteit heb ik een eigen voedings- en leefstijladvies praktijk.

HENGELO - In 2013 ben ik na een lange zoektocht terechtgekomen bij een orthomoleculair therapeut om hulp te krijgen bij verschillende gezondheidsklachten. Binnen een paar weken had ik inzicht in mijn manier van leven en dan met name hoe ik at en dronk. Door een paar aanpassingen te maken merkte ik al snel verandering in mijn energieniveau en de gezondheidsklachten bleven uit. Dat maakte zo’n grote indruk dat ik besloot zelf een studie te starten: Epigenetica. 

Ik leerde werken met het lichaam, onderzoeken naar de verschillende omgevingsfactoren die het lichaam beïnvloeden, zoals eten, drinken, langdurige stress maar ook werken met de energieniveaus van het lichaam. Met energieniveaus bedoel ik de mentale en emotionele kant die het lichaam soms negatief kunnen beïnvloeden. Ik ben nieuwsgierig van aard en ga graag naar school. Mijn persoonlijke ontwikkeling heeft nooit stilgestaan, inmiddels heb ik verschillende technieken en methodes geleerd die bijdragen aan een gezonder lichaam.

Het leven bekijk ik op een holistische manier, ik zie alles als één geheel. Zo ook het lichaam. Alles werkt met elkaar samen. Heb je oorpijn? Dan kan het zomaar zijn dat er iets niet lekker loopt in de darmen. Het lichaam is een puzzel en soms moet je flink zoeken om het missende puzzelstukje te vinden. Dat maakt het vak wat ik doe uitdagend en vraagt om een grote portie creativiteit. Met veel plezier sta ik voor groepen om mijn kennis en ervaring te delen. Zo kun je er uit pikken wat voor jou op toepassing is en vragen stellen waar je geen antwoord op kunt vinden.

Jessica Young

De Volksuniversiteit Hengelo biedt de komende tijd uiteenlopende cursussen aan voor diverse doelgroepen. Kijk voor informatie over het actuele aanbod op: www.volksuniversiteit-hengelo.nl

Ivar Homma (links) en Bas oude Luttikhuis
Nieuw tijdperk voor Oude Luttikhuis 4 uur geleden
Peter van Lange.
'Zin in levensbeschouwing' met Peter van Lange op 10 april 26 mrt, 14:32
Afbeelding
Paasshow bij Zuithof 26 mrt, 14:30
Patricia van Deutekom presenteert haar twee meest recente werken; het duet étude des hommes en kwartet Unman. Foto: Martijn Kappers
Homme: een indrukwekkende double-bill van LAVA Collective 26 mrt, 14:28
Afbeelding
Palmpasen! 26 mrt, 14:27
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 26 mrt, 11:48
Het Sideways BMX Racing Team. Eigen foto.
Op jacht naar veel finalerondes 22 mrt, 12:31
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:54