Foto: H3SEN

'T geet deur: de tweede Twentse Jeugd Elfstedentocht

Op zaterdag 8 februari wordt voor kinderen tot en met 14 jaar op IJsbaan Twente de IJSTIJD! Twentse Jeugd Elfstedentocht georganiseerd. Na een spectaculaire start in het donker schaatsen de kinderen 11 rondes langs Twentse plaatsen. Zo komen ze van Vriezenveen via Haaksbergen tot aan Ootmarsum. Onderweg komen de kinderen allerlei hindernissen tegen en moet er uiteraard ook gekluund worden.

De tocht start om 9:30. Er is een prijs voor de deelnemer die het leukst verkleed is. Voor alle deelnemers is er gratis Koek & Zopie en aan het eind een heus "Elfstedenkruisje". De kosten bedragen € 3,50 per kind. Deelname is gratis voor leden van de Twentse schaatsverenigingen. Schaatsen kunnen gehuurd worden bij de schaatsshop op de ijsbaan. Inschrijven kan via detwentsedoorloper.nl.

De Elfstedentocht wordt georganiseerd door Stichting de Twentse Doorloper en is een onderdeel van het initiatief 'IJSTIJD!'. Dit is een unieke samenwerking van de Twentse schaatsverenigingen en de KNSB met als doel om zoveel mogelijk kinderen te laten schaatsen en te genieten van deze mooie sport. Hoewel schaatsen vaak wordt gezien als individuele sport is het eigenlijk een teamgebeuren, want samen trainen maakt je heel veel sterker en deze gelegenheid krijg je bij een vereniging. Daarnaast kent een vereniging veel gezelligheid en bieden zij ook een zomerprogramma.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding