125e Breiclub van Nationaal Ouderenfonds gestart in Hengelo

Hengelo – De 125ste breiclub van het Nationaal Ouderenfonds, MaMarotte, is gestart in Hengelo (Noord). Hier zijn jong en oud elke eerste woensdag van de maand welkom om op een laagdrempelige manier te (leren) handwerken, breien of haken, onder het genot van een kopje koffie en goede gesprekken.

De breiclub in Hengelo is onderdeel van het project 'Samen Breien' van het Nationaal Ouderenfonds. Iedere week schuiven door heel Nederland honderden breiers en hakers aan bij een van de Samen Breien clubs. Het Nationaal Ouderenfonds zorgt voor patronen voor beginners én gevorderden en vrijwilligers helpen de deelnemers waar nodig, bijvoorbeeld bij het lezen van de patronen of door het bieden van een vaste hand of een luisterend oor. De clubs ontvangen na aanmelding flyers, posters, labels en eenmalig een mooi breipakket.

De breibijeenkomsten vinden elke eerste woensdag van de maand plaats van 10.00 tot 12.00 uur. Het is een particulier adres, gezellig in de huiskamer: Patrijsstraat 3 in Hengelo. Houdt u van gezellig kletsen en bent u op dit moment teveel alleen thuis? Meld u dan aan via: Remke Veerling, 06-22335897 of mamarotte@gmail.com. Als u slecht ter been bent, kunnen zij u thuis ophalen. Soms wordt er met MaMarotte ook weleens een uitstapje gemaakt, meestal gerelateerd aan handwerken.

Aanhaken voelt goed!

Nel van Duren (90) gaat iedere week naar de Samen Breien club van het Nationaal Ouderenfonds in Driebruggen. Iedere dinsdag komen daar ouderen bij elkaar om samen te breien en plezier te maken. De dames aan tafel hebben zichtbaar veel schik. 'Ik ben hier onder leeftijdsgenoten. Ik kan hier op mijn oude dag samen met hen genieten en plezier maken. We gaan ook zo af en toe eens uit eten met elkaar. Die contacten had ik anders niet gehad. Daar ben ik nu heel blij mee,' zegt Nel.

Door deel te nemen aan de breiclubs bouwen de deelnemers meer of nieuwe sociale contacten op. Jong en oud ontmoeten elkaar wekelijks en vaak ontstaan er mooie vriendschappen. De groepen haken en breien truien, eierwarmers, telefoonhoesjes, knuffels en meer. Veel clubs sluiten ook aan bij de jaarlijkse Goedgemutste Breicampagne van innocent.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met bedrijven en instanties, overheden, donateurs, ambassadeurs, vrijwilligers en medewerkers in voor de samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven leidt zoals hij of zij dat wenst. Onze activiteiten zijn uitnodigend, laagdrempelig en altijd gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen in beweging te komen en sociaal actief te blijven. Want: ouder worden doe je samen!

Noot voor de redactie:

Geïnteresseerde persrelaties kunnen contact opnemen met persvoorlichter Lise Notenboom via onderstaande contactgegevens. Zie ook ouderenfonds.nl.

Lise Notenboom

Persvoorlichter & Mediamanager

T: +31(0) 6 8133 1683

E: l.notenboom@ouderenfonds.nl

Ma | Di | Woe | Do

Het Nationaal Ouderenfonds
Smallepad 30e
3811 MG Amersfoort
ouderenfonds.nl


Geen berichten meer ontvangen van ons? Klik hier

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden