Theatergroep Kwatta speelt op 25 januari de familievoorstelling 'De Familie van Nielie in Alle Staten. Kaarten kosten slechts 5 euro. (Foto: Laura Luca)
Theatergroep Kwatta speelt op 25 januari de familievoorstelling 'De Familie van Nielie in Alle Staten. Kaarten kosten slechts 5 euro. (Foto: Laura Luca)

Kom naar Nationaal Theaterweekend!

Op 24, 25 en 26 januari 2020 vindt het Nationaal Theaterweekend 2020 plaats. Schouwburg Hengelo doet daar op zaterdag 25 januari aan mee met bijzondere voorstellingen (voor maximaal €10,-), gratis rondleidingen en een ontmoeting met een 'mystery guest' in de artiestenfoyer.

Schouwburg Hengelo

Een kijkje achter de schermen van Schouwburg Hengelo
De rondleiding achter de schermen wordt gegeven door het hoofd techniek van Schouwburg Hengelo. De rondleiding begint met een korte presentatie over het opbouwen, spelen en afbreken van een theatervoorstelling. Aansluitend wordt het publiek rondgeleid door het gebouw, waarbij het een kijkje krijgt achter deuren die normaal gesproken gesloten blijven.

Expositie De Haanstra's
De tentoonstelling over De Haanstra's toont de schilderkunst van Folkert Haanstra sr. en zijn drie zonen, Bert (bekend cineast en regisseur), Folkert jr. en Johan (die beiden naam maakten als schilder). De tentoonstelling is samengesteld door Henk Lassche en Evelien Snijders. Tijdens het Nationaal Theaterweekend geven Evelien Snijders en Henk Lassche een lezing en leiden ze gasten langs deze indrukwekkende expositie.

Koffiedrinken in de artiestenfoyer met een 'mystery guest'
Op zaterdag 25 januari kunnen bezoekers in het kader van het Nationaal Theaterweekend, koffiedrinken in de artiestenfoyer van Schouwburg Hengelo in het gezelschap van een 'mystery guest'.

De gasten verzamelen in de foyer van Schouwburg Hengelo en worden begeleid naar de artiestenfoyer. Daar krijgen ze een kopje koffie of thee aangeboden door de vrijwilligers die tijdens de voorstellingen in Schouwburg Hengelo in de artiestenfoyer werken. De bezoekers kunnen vragen stellen aan de medewerkers en het gastenboek voor de artiesten bekijken. Bovendien krijgen ze gezelschap van een 'mystery guest', die een intiem verrassingsoptreden zal verzorgen in de artiestenfoyer.

Kaarten reserveren
Kaarten voor de voorstellingen in het Nationaal Theaterweekend in Schouwburg Hengelo kosten tussen de 5 en 10 euro. Alle overige activiteiten zijn gratis, maar dienen wel gereserveerd te worden.

Het reserveren van zowel de voorstellingen als de overige activiteiten kan via www.schouwburghengelo.nl, aan de kassa van Schouwburg Hengelo of telefonisch via 074-2556789 van maaandag tot en met zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur.

Schouwburghengelo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding