Wennen aan je nieuwe school
Wennen aan je nieuwe school

Meeloopmiddag Lyceum de Grundel voor groep 8-leerlingen

Hengelo - Zit jij in groep 8? Dan ga je volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs, naar de brugklas. Spannend met al die veranderingen die op je af komen… Nieuwe klasgenoten, nieuwe vrienden, nieuwe vakken, huiswerk maken en andere docenten. Spannend allemaal en misschien ook wel een beetje eng. Daarom organiseert Lyceum de Grundel mini-lessen om alvast een beetje te wennen en om zodat je kunt kijken of De Grundel bij jou past. Er zijn ook mini-lessen voor leerlingen die graag gymnasiumonderwijs willen volgen.

Een middagje meelopen?
Je hebt tijdens het Open Huis misschien al wel een indruk gekregen van Lyceum de Grundel. Misschien wil je ook wel eens meemaken hoe het is om leerling te zijn van Lyceum de Grundel. Dat kan. Op woensdag 5 februari 2020 zijn er van 14.30 tot 16.00 uur minilessen. Je krijgt dan een goed beeld van een schooldag op Lyceum de Grundel. Zo ben je deze middag alvast een beetje leerling van de Grundel

Proeflessen gymnasium
Heb je altijd al willen weten hoe het nu zit met die ‘rare Romeinen’ en die ‘gave Grieken’? Heb je interesse voor talen, cultuur en geschiedenis? Ben je benieuwd naar vakken die anders zijn dan andere en houd je van een uitdaging? Kom dan naar de minilessen ‘De Klassieke Wereld’ van Lyceum de Grundel.

De minilessen worden gegeven woensdag 29 januari en woensdag 12 februari van 14.30 tot 16.00 uur. We laten je kennismaken met het vak Latijn en hoe je tegenwoordig nog veel van de Grieken en Romeinen terugziet in onze moderne tijd. Zo krijg je een goed idee van wat je te wachten staat, als je kiest voor het gymnasium op de Grundel.

Meer informatie en aanmelden: www.lyceumdegrundel.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden