Santiago Costa
Santiago Costa

Beethovenjaar in de Oude Blasius

De Cultuurvrienden Oude Blasius Delden beginnen het nieuwe seizoen 2020 met een speciaal concert ter ere van één van de grootste componisten allertijden: we vieren dit jaar Beethovens 250ste geboortejaar! Aanstormend pianotalent Santiago Costa speelt een heel concertprogramma met werken van deze fantastische componist.

Delden - Op 25 januari treedt deze steengoede jonge pianist Santiago Costa in de Oude Blasius op. Hij speelt de 32 Variaties op een eigen thema en een drietal pianosonates: Sonate nr.12 in As opus 26, Sonate nr.13 in Es opus 27/1 ('Sonata quasi una fantasia') en Sonate nr.18 in Es opus 31/3.

Santiago Costa (1991) is winnaar van verscheidene muzikale prijzen, pianist en dirigent. In 2014 werd hij genomineerd door het ArtEZ Conservatorium als beste student van de klassieke afdeling, en mocht hij de ‘ArtEZ Muziekprijs’ in ontvangst nemen. In 2014 ontving hij eveneens de Raboprijs voor de uitvoering van een compositie van eigen hand, de ‘Fantasia Ibérica’ Op.1.

Hij werd voor zijn diepe muzikaliteit geprezen. En gaf concerten in verschillende prestigieuze concertzalen in Nederland (waaronder de Amsterdamse Schouwburg, Musis Sacrum Arnhem, De Vereeniging Nijmegen, De Spiegel Zwolle, Muziekcentrum Enschede, et cetera), alsook op vele andere podia in landen als Frankrijk, België, Litouwen, Oostenrijk, Italië, Spanje en Duitsland. Bovendien trad hij op bij gerenommeerde muziekfestivals zoals het Schleswig-Holstein Musik Festival in Lübeck, het Rimini Muziekfestival in Italië, of de Mozarteum Sommerakademie in Salzburg.

Santiago studeerde bij Matthijs Verschoor aan het Conservatorium van Amsterdam, en later bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium. Naast een praktijk in het spelen van een breed solistisch repertoire (van Bach en Haydn tot en met Schönberg en Rautavaara, alsook moderne componisten) is hij een gepassioneerd kamermusicus en trad hij op samen met verschillende kamermuziekbezettingen en zangers in Nederland en Duitsland.

Onder zijn toekomstige activiteiten staan verschillende concerten in Nederland en Spanje gepland ter viering van Beethovens 250ste geboortejaar in 2020. Tevens zal hij jureren in het Internationaal Pianoconcours ‘Constantijn de Grote’ in Servië in april 2020. Daarnaast blijft hij als artistiek directeur verbonden aan de door hem in 2018 opgerichte pianoserie International Holland Piano Series: www.hollandpianoseries.com

Kortom: in de Oude Blasius Delden, zaterdag 25 januari 2020, van 19:30 – 21:00 uur. Aan het Kerkplein 3, 7491 BM Delden. Toegangskaarten voor leden Cultuurvrienden: €7. Voor niet-leden: alleen in de voorverkoop €10, en in de torenruimte voorafgaand aan het concert €12. Voor jongeren tot en met 16 jaar vrije toegang. Voorverkoop via NL45 RABO 0317 6914 14. Losse toegangskaarten zijn in aanloop naar het concert ook verkrijgbaar bij The Read Shop, Langestraat 19, Delden.

Zie verder: www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding