Prijsuitreiking Unified toernooi
Prijsuitreiking Unified toernooi (Foto: PR)

Wederom succes voor G-tafeltennissers HTTC Vitesse 35 Hengelo

De spelers van het G team van HTTC Vitesse 35 uit Hengelo kwamen succesvol voor de dag op het Open Groninger G Kampioenschap Tafeltennis.

Hengelo - De Boshal in Loppersum is drie dagen lang het tafeltennismekka van Groningen als daar de Groninger Kampioenschappen in diverse categorieën plaatsvinden. Op zaterdag 18 januari was het de beurt aan de G tafeltennissers, s'morgens werden er eerst de Unified wedstrijden gespeeld waarbij een G tafeltennisser het dubbelspel met een speler uit de gewone competitie speelde. De beleving waarmee in de Lopster sporthal wordt gespeeld kun je alleen maar hartverwarmend noemen. Al gold voor de een dan ook dat meedoen belangrijker was dan winnen, er werd af en toe fel gestreden omdat de rijkelijk gevulde prijzentafel wel heel aanlokkelijk was.

Het tafeltennisfestijn begon op vrijdagavond met de gemeentelijke kampioenschappen en het veteranentoernooi. Negentien deelnemers streden om de eretitel 'pingpong-baas' van Loppersum. Zonder ook maar iemand te kort te doen, kan men het toernooi van de G-sporters toch wel als een van de hoogtepunten van het driedaags toernooi bestempelen. De gedrevenheid waarmee er werd gestreden, het fanatisme en het enthousiasme, het was er allemaal. 'We kunnen niet allemaal winnen sprak deelnemer Hessel Raatjes die in zijn categorie als derde eindigde. Marten Jonker uit Haren had zijn dag ook niet, maar werd in de kantine wel luidkeels toegezongen omdat hij zijn verjaardag nog maar net had gevierd. 'Dat is ook hartstikke mooi', luidde het commentaar van de Harener.

Kans
Beide jongens vertegenwoordigden Stichting De Brug, die bij monde van Feike Tuinhof nog maar weer eens benadrukten dat het zeer belangrijk is dat G-sporters ook de kans krijgen om te laten zien wat ze in huis hebben. 'Als je het al zo mag noemen, zou je kunnen stellen dat sporters zonder een verstandelijke handicap een voorbeeld aan deze mensen kunnen nemen. Het enthousiasme spat er af', aldus Tuinhof. De conclusie was dan ook gerechtvaardigd dat een dergelijke klasse eigenlijk aan elk toernooi vastgeknoopt zou moeten worden.

Coach Gert Stulp zei het ooit een keer in een interview als volgt: 'De vereniging TTV Midstars raadt elke vereniging aan om de deuren open te zetten voor iedereen, dus ook de mensen met een verstandelijke beperking. Iedereen moet de kans hebben om mee te doen. Het kost geen energie maar geeft energie. De doelgroep is heel dankbaar.'

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat het toernooi nog een keer in Loppersum zou plaatsvinden, maar het bleek behoorlijk lastig om mensen te vinden die het stokje wilden overnemen. En dus dook de 'ouwe organisatie' toch maar weer in het diepe om het evenement niet te laten verdrinken. 'Dat zou ook hartstikke zonde zijn. Er is in de loop der jaren een naam opgebouwd. Spelers komen van heinde en verre om hier te laten zien wat ze in huis hebben. Je kunt hen toch niet teleurstellen. Dat wil je althans niet', vertelt Haan.

Eindstand:

Unified Toernooi: 1e Thomas Visscher, 3e Dathan Dijksma, 4e Robert Hollemans, 5e Jesper Koops

Uitslagen GK2020 (G-toernooi) B/C-categorie enkel spel: 1. Jenny Blauw De Brug, 2. Hanna de Vries De Brug, 3. Hessel Raatjes De Brug, 4. Willem Pot De Brug

C-categorie: 1. Richard Muller De Brug, 2. Wietse Spek De Brug, 3. Karin Roede De Brug, 4. Marten Jonker De Brug, 5. Trijntje van der Molen De Brug

Finale B: 1. Jesper Koops HTTC Vitesse 35, 2. Louis Kurvens De Brug, 3. Jeffrey Kremer Midstars

Finale A: Dathan Dijksma HTTC Vitesse 35, Robert Hollemans HTTC Vitesse 35, Thomas Visscher HTTC Vitesse 35

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding