Ambities Kunsten op Straat groter dan ooit

DIEPENHEIM – De stichting Kunsten op Straat heeft haar nieuwe koers gepresenteerd aan vertegenwoordigers van de werkgroepen van de plaatsen die afgelopen jaren deel uitmaakten van de (inter)nationale straattheaterfestivals in Overijssel. De ambities zijn groter dan ooit.

Zo is er het nieuwe concept "Theaterstoet": een rondreizend internationaal straattheaterfestival in het Pinksterweekend. De stoet doet vier steden in Overijssel aan, waaronder Enschede en Zwolle. Met twee andere steden is de stichting nog in gesprek. Het publiek kan rekenen op grote acts die een onuitwisbare indruk achterlaten. Dit zijn allemaal internationale groepen met voorstellingen die nog niet eerder in Nederland zijn getoond.

Daarnaast organiseert de stichting sinds twee jaar het festival Heimland in Diepenheim. Daar zijn in het laatste weekend van juli 60 voorstellingen op bijzondere buitenlocaties te zien. Alle voorstellingen zijn gedeeltelijk of geheel gemaakt in de theaterwerkplaats van Diepenheim. Gedurende het gehele jaar doen (inter)nationale theatermakers Werkplaats Diepenheim aan om een voorstelling te maken. Ze werken daar tijdelijk en verblijven in de bijbehorende appartementen. Deze faciliteit is uniek in Nederland en biedt enorm veel kansen om het cultuuraanbod in Overijssel en Nederland te verrijken.

De stichting blijft ook in de toekomst de plaatsen en verschillende evenementen met haar ervaring en netwerk ondersteunen met intieme, unieke en verrassende straattheateracts.

Kunsten op Straat hoopt opnieuw op financiële steun van de provincie en van landelijke fondsen om haar vooruitstrevende ambities te kunnen realiseren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding