Lezing en rondleiding over de Haanstra's in Schouwburg Hengelo

Op zaterdag 25 januari geven Evelien Snijders en Henk Lassche twee keer een lezing met rondleiding over de schilderijententoonstelling van vader Folkert Haanstra (1884-1966) en drie van zijn zonen Johan (1914-1991), Bert (1916-1997) en Folkert jr (1920-1985). Het is de jaartentoonstelling in de Wolvecampfoyer van Schouwburg Hengelo.

De vier schilders waren pioniers van de moderne schilderkunst in Overijssel. Vader Folkert was begin vorige eeuw aanvankelijk onderwijzer in Goor, maar koos in de dertiger jaren voor de schilderkunst. Hij bereikte een artistiek hoog niveau en had o.a. een tentoonstelling in Stedelijk museum Amsterdam.

De zonen Johan en Folkert jr. maakten beiden ook naam als schilder. Johan was lange tijd docent aan de kunstacademie Aki in Enschede en Folkert jr. doceerde aan de academie Minerva in Groningen. Werk van beide schilders is in het bezit van verschillende musea.

Zoon Bert werd bekend als cineast en regisseur. Bekende films van hem zijn o.a Fanfare, Rembrandt en Glas. Voor deze laatste film ontving Bert een Oscar. Wat velen niet weten is, dat hij ooit begon als schilder. Een aantal van zijn olieverfschilderijen is te zien op deze tentoonstelling.

De lezingen starten om 12.30 en 14.30 uur.

Het maximum aantal plaatsen per keer is 20 personen, daarom dient u te reserveren bij de schouwburg. Dit kan via de site van de schouwburg, telefonisch 074-2556789 of aan de kassa tussen 12.00 en 16.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding