Geven voor Kerkbalans

Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-katholieke Kerk, de Protestantse Kerk en de Oud-katholieke Kerk van Nederland. Drie kerkgenootschappen die al sinds 1973 een beroep doen op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage.

Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari gul te geven voor hun eigen plaatselijke kerk of parochie. We zijn door de kerk verbonden met God, met elkaar en met de generaties voor en na ons. We houden elkaar vast in geloof en verbinden ons met mensen die steun nodig hebben.

De campagne loopt van zaterdag 18 januari tot en met zondag 2 februari. Zaterdag 18 januari luiden tussen 13.00 en 13.30 uur op meer dan 100 plekken in Nederland de kerkklokken.

Door een inluidmoment willen we het werk van onze kerken markeren en de start zichtbaar maken van Actie Kerkbalans 2020. De kerkgemeenschappen in Borne, Hertme en Zenderen willen ook in de toekomst kerkelijk actief blijven en betrokken op de ontwikkelingen in de samenleving.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding