Bauhaus start bewustzijnscampagne Zorgeloos Wonen

Jaarlijks belanden 100.000 mensen op de eerste hulp door ongelukken in huis. Terwijl dat juist je veilige plek zou moeten zijn. Uitglijden in de badkamer, struikelen over een drempel, een misstap op de trap. Het is zo gebeurd en treft echt niet alleen ouderen. En de gevolgen zijn vaak naar en langdurig. Daarom start Bauhaus een bewustzijnscampagne die het publiek oproept om eens met andere ogen naar het eigen huis te kijken: Wat kun je vandaag al aanpassen om nog heel lang veilig en comfortabel te wonen?

Hengelo - Bauhaus geeft in media en in de vestigingen advies en biedt daarnaast een montageservice die ook al ingezet kan worden voor kleine klusjes, zoals het monteren van een eenvoudige wandbeugel. Hierdoor zijn deze hulpmiddelen ook bereikbaar voor mensen die niet zo handig zijn met gereedschappen.

Met een paar simpele aanpassingen kan een woning al veiliger, beter begaanbaar en levensloopbestendig worden. Voorkomen is immers beter dan genezen.

4 tips voor veilig en comfortabel wonen:

Badkamerslippertjes
Gladde tegels, opkrullende matjes: 30 procent van de ongelukken in badkamer en wc resulteert in hoofdletsel. Een drempelvrije inloopdouche met antislipvloer biedt dan meer veiligheid voor alle gezinsleden. Nog veiliger wordt het met een douchestoel en wandbeugels. En weg met gladde kleedjes natuurlijk. Een antislipspray maakt badkamertegels stroef en houdt wel 5 jaar.

Drempels weg
Drempels kunnen lastige obstakels zijn. Voor de baby die de eerste stapjes zet tot oma met haar rollator. Binnen kun je drempels vrij makkelijk verlagen of verwijderen. Bij buiten- of schuurdeuren biedt een drempelhulp uitkomst.

(Smart) licht in de duisternis
Iedereen moet er 's nachts wel eens uit. En dan is het fijn als je ziet waar je je voeten neerzet, zeker op de trap. Met LED-verlichting met een bewegingssensor zie je precies waar je loopt. En zodra je weer heerlijk in je bed ligt, gaat die automatisch weer uit.

Overwin de trap
De trap is sowieso een bron van uitglijders. Gelukkig zijn die vaak te voorkomen, te beginnen met een stevige trapleuning. Daarnaast kun je de treden minder glad maken, met anti-slipmatjes, antislipstrips of speciale antislip-traplak. Laat ook geen spullen op de trap liggen waarover je kunt struikelen of uitglijden. Voor wie traplopen helemaal geen optie (meer) is, biedt de traplift uitkomst. Die zijn er tegenwoordig in heel compacte uitvoering, dus geschikt voor bijna elke woning.

BAUHAUS verenigt meerdere speciaalzaken onder één dak, waaronder een complete sanitairafdeling en een uitgebreide afdeling verlichting. BAUHAUS Nederland C.V. is een 100% dochter van INTERBAUHAUS AG, Zwitserland. Met de opmars in Nederland is het bedrijf inmiddels met 275 vestigingen actief in 19 landen in Europa. www.nl.bauhaus

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding