21 januari Open Huis ICT-rijk Bataafs Lyceum

leerling maakt een salto
leerling maakt een salto (Foto: Annelous Van Toor)

Op dinsdag 21 januari vindt het Open Huis van het Bataafs Lyceum plaats. Van 18:00-21:00 uur zijn leerlingen uit groep 7 en 8 en hun ouders van harte welkom voor een Bataafse ‘ontdekkingsreis’. Het Bataafs Lyceum is een kleinschalige school voor havo en vwo met een actief en uitdagend onderwijsaanbod.

Leerlingen kunnen instromen op havo/vwo, vwo (atheneum & gymnasium) en Masterclass (atheneum & gymnasium). In de Masterclass, bestemd voor vwo leerlingen die meer uitdaging zoeken en aankunnen, wordt een groot deel van het onderwijs in projectvorm gegeven, waarin aan de 21e eeuwse vaardigheden wordt gewerkt. Havo/vwo-leerlingen in leerjaren 1 en 2, die mogelijkheden hebben om op te stromen naar het vwo, worden ondersteund met een Up2vwo- traject. Daarin krijgen ze o.a. versterkt Nederlands en wiskunde. Door de kleinschaligheid kunnen we veel maatwerk en persoonlijke aandacht bieden. Leerlingen en docenten kennen elkaar goed en er is een gezellige sfeer.

Een actieve school
Op het Bataafs Lyceum wordt veel georganiseerd naast de lessen. Zo kun je bedrijfsstages lopen bij BL-business, taalcertificaten halen voor Engels (Cambridge), Frans (DELF) en Duits (Goethe) en meedoen aan allerlei internationaliseringsprojecten, waaronder een reizen naar Spanje, Noorwegen en China. Leerlingen met interesse in techniek en design kunnen een module Ontwerpen en Techniek volgen. Daarnaast zijn er tal van activiteiten op het gebied van de exacte vakken (we werken veel samen met Universiteit Twente) en kunst & cultuur. En ook de sportievelingen komen aan hun trekken: er zijn veel sporttoernooien en sportdagen. Als je meer wilt met sport kun je deelnemen aan de module Sport & Gezondheid, waarin je ook leert reanimeren, of het keuzevak Bewegen Sport & Maatschappij kiezen. Je leert dan zelf sportevenementen organiseren.

Klassiek en modern
Het Bataafs Lyceum bestaat al meer dan 100 jaar en heeft het oudste gymnasium van Hengelo. Een mooie traditie, maar we zijn zeker met onze tijd meegegaan. Dat merk je aan het gebruik van laptops in de lessen en aan de vele projecten. En natuurlijk ook aan de in heel Hengelo bekende schoolfeesten met artiesten als Bizzey en Poke.

Maatwerk in de les dankzij laptops
Naast (werk)boeken en andere traditionele leermiddelen maakt het Bataafs Lyceum steeds meer gebruik van de mogelijkheden van laptops en digitale leermiddelen. Deze worden gericht ingezet om beter te kunnen inspringen op niveauverschillen in de klas. Docenten hebben dankzij de ICT snel in beeld welke leerlingen extra uitleg, of juist extra uitdaging, nodig hebben en kunnen daarop inspelen. Ook vinden we het belangrijk dat onze leerlingen digitaal vaardig worden.

Nieuwe brugklasleerlingen van het Bataafs Lyceum krijgen een (nieuwe) laptop van school op basis van bruikleen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding