Een scholier krijgt uitleg bij het huiswerk.
Een scholier krijgt uitleg bij het huiswerk.

Samen aan de slag met huiswerk

Algemeen

Leerlingen van groep zeven en acht van de basisschool en het voortgezet onderwijs kunnen vanaf komende maand huiswerkbegeleiding krijgen in de bibliotheek Hengelo. “De huiswerkbegeleiding is in de bibliotheek, maar ouders moeten hun kinderen aanmelden bij de organisatie Onderwijsbegeleiding Oost-Nederland. Mensen met een laag inkomen komen in aanmerking voor subsidie”, zegt woordvoerster Astrid van Dam van de bibliotheek Hengelo. 

HENGELO - Huiswerkbegeleiding van Onderwijsbegeleiding Oost-Nederland (OBON) helpt leerlingen om de lesstof beter te snappen. Ook planning komt aan bod. Het wordt gehouden in de bibliotheek Hengelo. “Maar wij faciliteren alleen. OBON huurt bij ons de ruimte. Hier kunnen leerlingen in kleine groepen van vijf tegelijk huiswerkbegeleiding krijgen. Maar dat gebeurt één op één. Dus voor elke leerling is er een huiswerkwerkbegeleider. Daar zorgt OBON voor”, zegt Van Dam. Huiswerkbegeleiding in een bieb is niet nieuw. “In Oldenzaal gebeurt dat ook. Maar daar is het is anders. In Oldenzaal is er een inloop. Daar kun je in de bibliotheek op een rustige plek huiswerk maken. Hier in Hengelo is aanmelding verplicht. Voor de huiswerkbegeleiding moet ook betaald worden. Maar mensen met een laag inkomen kunnen een subsidie krijgen”, weet Van Dam. Huiswerk maken hoort bij het leren, maar dat gaat niet bij iedereen vanzelf. Studenten van de Universiteit Twente of Saxion Hogeschool bieden begeleiding in groepjes van maximaal vijf leerlingen. “Er is persoonlijke aandacht in een rustige werkomgeving. OBON huurt deze studenten in, die de huiswerkbegeleiding geven”, aldus Van Dam. Samen werken ze aan vakken om extra te oefenen, planning en huiswerktaken van die week. Er zijn tussentijdse mentorgesprekken en er is contact met ouders. De huiswerkbegeleiding is voor leerlingen uit groep zeven en acht en scholieren van het voortgezet onderwijs. “Er is eerst een intakegesprek waarbij de hulpvraag besproken wordt.” De huiswerkbegeleiding is vanaf 3 februari elke donderdag van 16.00 tot 17.30 uur.

Aanmelden kan via de website van OBON. Na aanmelding door de ouders maakt een begeleider van OBON een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken ze onder meer wat het kind extra wil oefenen. Eventuele kosten worden tijdens het intakegesprek besproken. Info: Ingrid Haverkate intake@onderwijsbegeleiding.net

Aanmelden bij OBON

‘Persoonlijke aandacht in rustige werkomgeving’

door Stefan Wegdam

Afbeelding
Afbeelding
'Goed huis voelt als lekkere warme winterjas' 16 uur geleden
Afbeelding
Cash voor het goede doel in Winkelcentrum Hasselo! 16 uur geleden
Afbeelding
Joshua Brenet is een bijzondere back 6 jun., 13:13
Afbeelding
Buitenspeeldag in Groot Driene 6 jun., 13:12
Afbeelding
Gazon Sproeien? Gamma geeft tips 6 jun., 13:10
Afbeelding
Geniet nu ook bij Huiskes-Kokkeler in Hengelo van de betaalbare aanbiedingen van Oscar Autoverhuur 5 jun., 15:44
Afbeelding
T-shirts: je hebt er nooit genoeg van 3 jun., 11:24
Afbeelding
Samen gitaar spelen bij het kampvuur 1 jun., 12:20