<p>Een goed advies en ondersteuning zijn belangrijk om het gewenste resultaat te behalen.</p>

Een goed advies en ondersteuning zijn belangrijk om het gewenste resultaat te behalen.

(Foto: )

Maurien daagt je uit: doe de New Year Challenge!

Januari is niet alleen de start van het nieuwe jaar, maar het kan óók de start zijn van je nieuwe zelf! Na de gezelligheid van de feestdagen hebben veel mensen als goede voornemen om in 2022 bewuster te eten, meer te bewegen en beter in hun eigen vel te zitten. Maar de goede voornemens zijn ook uitdagend; vaak kunnen we wat hulp gebruiken om naar dit gezonde voedingspatroon te komen. Huid- en voedingscoach Maurien Kaper helpt graag met goed advies en ondersteuning. Ga ook deze uitdaging aan in januari!

BORNE - Gezonde voeding staat de afgelopen jaren meer in de belangstelling; op social media vliegen de hashtags zoals #healthyfood en #superfood om je oren. Maar het kan lastig zijn om door de bomen het bos te zien. “Ik lees veel onjuistheden over voeding en de gevolgen die voeding op het lichaam en de huid heeft. Als voedingscoach en huidspecialist weet ik als geen ander dat een gezond en afwisselend voedingspatroon ervoor zorgt dat het lichaam opgewassen is tegen schadelijke stoffen waar het systeem geen antwoord op heeft.”, aldus Maurien. “De keuze voor gezonde voeding en een juiste lifestyle zorgen ervoor dat het lichaam weer in balans komt. Wat zorgt dat je meer energie ervaart, op gewicht blijft of af kunt vallen en voor een optimale gezondheid zorgt.”

Maurien helpt graag om je een weg te wijzen door al die voedingsadviezen. Dit begint met bewust stil staan bij wat je eet; zonder dit inzicht krijg je niet het resultaat wat je voor ogen hebt. De uitdrukking ‘Je bent wat je eet’ heb je vast wel eens gehoord. Nou gaat dat niet helemaal op, maar de voeding die je nuttigt heeft zeker gevolgen voor je lichaam. Zo weten we inmiddels dat teveel suiker, zuivel, vlees, vetten en bewerkte producten eten ongezond is én dat je beter plantaardige producten kunt nuttigen. Een goed voedingspatroon biedt veel voordelen: een gezonde darmflora, stabiele bloedsuikerspiegel, verbeterde stofwisseling en spijsvertering en de aanpak van vrije radicalen. Je voelt je energieker en ziet er stralender uit.

Food lab is hét voedingsprogramma dat specifiek is gericht om af te vallen en op gewicht te blijven en bevat alle elementen om het lichaam weer terug in balans te brengen. Hierdoor zijn we in staat een gezond en energiek lichaam op te bouwen en maximaal resultaat te behalen. Gezonde voeding is van essentieel belang, omdat het lichaam pas in optimale conditie is als het gevoed wordt en niet gevuld. “Om te beginnen is het belangrijk om te begrijpen dat het niet alleen een afslankprogramma is. Je mag het een lifestyle noemen, een levenswijze of gewoon het enige voedingsprogramma dat jou leert hoe te zorgen voor een gezond lichaam dat je energie geeft en waar je blij van wordt als je in de spiegel kijkt. Ik weet dat als ik goed voor mijn lichaam zorg, mijn lichaam goed voor mij zorgt; ik zit dan beter in mijn vel en ben energieker.” Het programma zet in op zo gezond mogelijk eten: zonder geur-, kleur- en smaakstoffen en zonder suikers. Voeding moet voor 80 procent bestaan uit basische voedingsstoffen 20 procent uit zuurvormende voedingsstoffen. “We verbannen geen voedingsproducten, maar kijken per maaltijd naar de juiste verhoudingen. Zo krijg je alle voedingsstoffen binnen, in juiste proporties. Gezonder leven is een kwestie van gewoontes opbouwen in je dagelijkse routine.” Naast gezond eten zijn er ook andere positieve routines die dit ondersteunen: drink dagelijks minimaal 1,5 liter water - al dan niet met vers fruit naar smaak -, zorg voor een goede balans tussen werk en ontspanning, slaap dagelijks 7 á 8 uur en beweeg een half uur per dag. Begin bijvoorbeeld je morgen met rek- en strekoefeningen, ga wandelen of beoefen een sport als yoga.

Maurien daagt je uit om een persoonlijke uitdaging aan te gaan: om je lichaam te resetten en de kerst- en coronakilo’s kwijt te raken. Zo kun je fit en vitaal de uitdagingen van het nieuwe jaar aan! Zij biedt nu een 9 of 24 dagen durende New Year Challenge aan. Deze starten op maandagen 17, 24 en 31 januari; de eerste deelnemers zijn inmiddels met succes bezig met dit traject. Naast een persoonlijke intake van 60 minuten (online en telefonisch) omvat dit pakket een F.I.T box voor 9 of 24 dagen met bijpassende voeding. Gedurende deze challenge krijg je dagelijks tips en adviezen van Maurien via een besloten Facebook-groep. Zo krijg je optimale ondersteuning om een goed resultaat te boeken. Het levert je veel op; de kerstkilo’s raak je snel weer kwijt, je hebt meer energie, voelt je fitter en zit lekkerder in een mooiere huid. “Jij kunt dit, want we gaan dit samen doen!”, aldus Maurien.

De eerste stap is soms lastig, maar Maurien helpt hier graag bij. Je hoeft hem niet alleen te zetten; samen bepaal je de realistische doelen die je wilt halen en je krijgt goede begeleiding om dit te realiseren. Neem contact op voor een persoonlijke intake. Bel met: 06-28 33 96 83. Kijk ook op: www.maurienkaper-huidenvoedingscoach.nl of op Facebook: ‘Maurien Kaper Huid & Voedingscoach’. Gevestigd aan de Grotestraat 101, 7622 GC in Borne.

Meer berichten