op balk rechts Cleo Droste en links Lisa Antvelink
op balk rechts Cleo Droste en links Lisa Antvelink (Foto: nvt)

Topprestaties Sportvereniging Borne

Borne - Zaterdag was het de beurt voor de turnsters van Borne '28 om te stralen op hun eerste wedstrijd in de 4de divisie in Almelo. En wat was het spannend. Vooral voor de instappers Plien Duim en Sterreh Blaakman die voor het eerst hun officiële wedstrijd turnden.

Zaterdagmorgen moest Lisa Antvelink (jeugd 1) beginnen. Ze heeft een mooie wedstrijd geturnd zonder grote fouten. Ze behaalde een 3de plek op brug en een 4de plek op balk. Met deze resultaten eindigde ze op een 4de plaats en door naar de finale.

Cleo Droste (jeugd 2) moest in de tweede wedstrijd turnen.
Ook zij heeft geen grote fouten gemaakt. Op brug haalde ze een 8ste plek. Haar eindscore was goed voor een 9de plaats. Helaas niet direct door naar de finale maar heeft nog een kans in de playoff.

De derde wedstrijd was voor de instappers Plien Duim en Sterreh Blaakman. Wat vonden ze het allemaal spannend maar ze hebben beiden laten zien dat ze goed mee komen.
Plien behaalde op sprong en vloer een 2de plek en op balk een 4de. Met een eindscore van 50.225 eindigde ze op een 4de plaats en direct door naar de finale.
Sterreh heeft ondanks een paar kleine foutjes een super wedstrijd geturnd. Zij behaalde op brug een 4de, en op vloer een 5de plek. Haar eindscore was 49.075, goed voor een mooie 7de plaats. Ze had 0,75 punt te kort om direct door te gaan naar de finale. Maar kan dit goed maken in de playoff.

In de laatste wedstrijd moesten Anna Lindeman en Eline Blom (pupil 2) turnen.
Voor Anna was het de eerste keer in de 4de divisie. Zij turnde vorig jaar nog in de 5de divisie. Ze heeft het prima gedaan en geen grote fouten gemaakt. Ondanks een blessure heeft ze goede oefeningen laten zien. Ze eindigde op een 21ste plaats.
Eline heeft ondanks een mindere balkoefening zich goed herpakt op de andere toestellen. Ze heeft het eerste cijfer op brug, en het 2de cijfer op vloer. Zij eindigde één plaatsje voor Anna op een 20ste plaats. Beiden hebben ze nog een kans bij de playoff om een plekje te veroveren in de finale.

Meer berichten