Bemke Beernink geeft vanaf 20 januari de cursus Djembé bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Bemke Beernink geeft vanaf 20 januari de cursus Djembé bij de Volksuniversiteit Hengelo. Foto: Bart Oude Scholten

Bemke Beernink geeft in januari cursus Djembé bij Volksuniversiteit

Algemeen

Ik ben Bemke Beernink en ik geef vanaf 20 januari een cursus Djembé voor beginners en gevorderden bij de Volksuniversiteit in Hengelo. Naast docent bij de Volksuniversiteit ben ik werkzaam in het voortgezet onderwijs.

HENGELO - Ooit had ik een verjaardag in Oldenzaal bij iemand thuis. Ik kwam daar binnen en zag dat iedereen de schoenen uit deed. Vervolgens werd er Afrikaanse muziek gedraaid en begon iedereen te dansen. Ik weet het nog goed. Het was muziek van Toure Kounda uit Senegal. Ik was gelijk verkocht. 

Toen heb ik mij voorgenomen om mij helemaal op de djembé te concentreren. Ik ging veel cursussen volgen en heb ook heel veel zelfstudie gedaan. Soms zat ik meer in de schuur te repeteren dan in de huiskamer. Het mooie van djembé is dat het een prachtig instrument is om te zien. Elke djembé is weer anders en heeft een eigen geluid. Ook is het instrument prima geschikt om er andere muziekstijlen mee te spelen. En als het spelen een automatisme wordt dan is het helemaal gaaf.

Ik geef veel workshops, zelf georganiseerd maar ook voor kerkgemeenschappen, feesten en bedrijven. Daarnaast ben ik werkzaam op een school voor voortgezet onderwijs in Oldenzaal als onderwijsassistent beeldende vorming. In het muzieklokaal assisteer ik zo af en toe en geef dan ook djembéles. Ook heb ik een extra certificaat gehaald om muziekles te kunnen geven op de basisschool. Ik speel nu al ruim 33 jaar bij een big band in Oldenzaal. Daar leef ik mij uit op conga´s en djembé. Mijn kennis en passie voor het djembéspel wil ik graag met je delen. Ook laat ik je in mijn cursus kennis maken met andere Afrikaanse percussie.

Bemke Beernink

De Volksuniversiteit Hengelo biedt de komende tijd diverse cursussen en workshops aan voor een brede doelgroep. Leuk, leerzaam en inspirerend. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de geldende coronamaatregelen. Kijk voor de agenda voor de komende tijd op de website: www.volksuniversiteit-hengelo.nl

Ivar Homma (links) en Bas oude Luttikhuis
Nieuw tijdperk voor Oude Luttikhuis 28 mrt, 12:27
Peter van Lange.
'Zin in levensbeschouwing' met Peter van Lange op 10 april 26 mrt, 14:32
Afbeelding
Paasshow bij Zuithof 26 mrt, 14:30
Patricia van Deutekom presenteert haar twee meest recente werken; het duet étude des hommes en kwartet Unman. Foto: Martijn Kappers
Homme: een indrukwekkende double-bill van LAVA Collective 26 mrt, 14:28
Afbeelding
Palmpasen! 26 mrt, 14:27
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 26 mrt, 11:48
Het Sideways BMX Racing Team. Eigen foto.
Op jacht naar veel finalerondes 22 mrt, 12:31
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:54