Hendrik Boswinkel geeft in januari de cursus Fenomenologie bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Hendrik Boswinkel geeft in januari de cursus Fenomenologie bij de Volksuniversiteit Hengelo.

Hendrik Boswinkel geeft cursus Fenomenologie vanaf 25 januari

Algemeen

Ik ben Hendrik Boswinkel en geef vanaf 25 januari de cursus ’Fenomenologie van de religieuze (paranormale) ervaring’ bij de Volksuniversiteit in Hengelo. Naast deze cursus verzorg ik komend najaar ook de cursussen ‘Wereldgodsdiensten’, ’Reïncarnatie’ en ‘Wijsgerige antropologie’.

HENGELO - Ik ben godsdienstwetenschapper en godsdienstfilosoof. Ik heb theologie gestudeerd in Amsterdam, godsdienstwetenschappen in Groningen en godsdienstwijsbegeerte en religiestudies in Nijmegen en was werkzaam in het hbo en het voortgezet onderwijs. Na het afronden van mijn 1e graad onderwijsbevoegdheid heb ik verschillende cursussen gevolgd op het gebied van competentiegericht onderwijs, didactische werkvormen en samenwerkend leren. De cursus ’Fenomenologie van de religieuze (paranormale) ervaring’ gaat er over dat religies en religieuze filosofieën de hypothese hanteren dat er andere niveaus van werkelijkheid bestaan achter het fysieke, waar de beperkende beginselen van onze ruimte, tijd en sterfelijkheid niet van toepassing zijn. In die andere niveaus van werkelijkheid peelt niet alleen de theoretische fysica, maar ook, of juist, de fenomenologie van de religieuze ervaring een belangrijke rol.

De Volksuniversiteit Hengelo biedt gedurende het jaar diverse cursussen en workshops aan. Leuk, leerzaam en inspirerend. Dit onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen. Kijk voor het actuele aanbod voor de komende tijd op de website: www.volksuniversiteit-hengelo.nl

Afbeelding
'Goed huis voelt als lekkere warme winterjas' 15 uur geleden
Afbeelding
Cash voor het goede doel in Winkelcentrum Hasselo! 15 uur geleden
Afbeelding
Joshua Brenet is een bijzondere back 6 jun., 13:13
Afbeelding
Buitenspeeldag in Groot Driene 6 jun., 13:12
Afbeelding
Gazon Sproeien? Gamma geeft tips 6 jun., 13:10
Afbeelding
Geniet nu ook bij Huiskes-Kokkeler in Hengelo van de betaalbare aanbiedingen van Oscar Autoverhuur 5 jun., 15:44
Afbeelding
T-shirts: je hebt er nooit genoeg van 3 jun., 11:24
Afbeelding
Samen gitaar spelen bij het kampvuur 1 jun., 12:20