<p>Docente Corry Westgeest</p>

Docente Corry Westgeest

(Foto: )

Cursus Ismakogie met Corry Westgeest bij de Volksuniversiteit

Ik ben Corry Westgeest en geef vanaf 25 januari de cursus Ismakogie bij de Volksuniversiteit. Naast docent bij de Volksuniversiteit heb ik een eigen praktijk in Enschede.

HENGELO - Opgegroeid op een boerderij had ik alle ruimte om te spelen. Ik heb een paar jaar pianoles gehad, maar ben gestopt omdat er ballet gegeven ging worden in ons dorp. Deze eerste ballet ‘juf’ heeft veel indruk gemaakt. Zij bewoog zich heel mooi. Ook op latere leeftijd heb ik naast mijn werkzaamheden als verpleegkundige en maatschappelijk werkende altijd veel aan beweging gedaan. In verband met een nekbeschadiging ben ik met ballet gestopt. In 2002 ontmoette ik Ismakogie docent Elly Hoekstra. Zij was een leuke vrouw met een actieve uitstraling en een mooie houding. Na het lezen van haar informatie was ik enthousiast en begon ik in september met de basisopleiding en aansluitend met de vakopleiding. Ismakogie is gebaseerd op logische wetmatigheden, is zacht, vriendelijk en voor iedereen zonder veel belasting te doen. Tot op de dag van vandaag word ik gefascineerd door dit proces, niet alleen bij mijzelf maar ook steeds weer opnieuw bij cursisten.

Ismakogie is een bewegingsleer en ontwikkeld door professor Anne Seidel (Wenen 1900-1997). Door Ismakogie leer je met subtiele bewegingen bewust beter te bewegen, een proces van aan- en ontspannen van de spieren, wat aangestuurd wordt vanuit de hersenen. Je natuurlijke bewegingsritme verbetert en dit zorgt voor opbouw van ‘de spierketting’: je voelt hoe je je spieren vanaf je voeten via je kruin tot en met je neus met elkaar in verbinding brengt.

Corry Westgeest

www.volksuniversiteit-hengelo.nl

Meer berichten